77% din cetăţenii României vor adoptarea monedei euro

  • România şi Ungaria conduc topul statelor care încă nu au adoptat moneda euro dar sunt în favoarea adoptării.
  • Comisia a publicat vineri sondajul său anual Eurobarometru Flash privind introducerea monedei euro în statele membre care nu au adoptat încă moneda comună, desfăşurat în perioada 20-29 aprilie 2022 în Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, Polonia, România şi Suedia.
  • 77% din cetăţenii României vor adoptarea monedei euro.

Noul sondaj arată că există un sprijin larg faţă de moneda euro: în medie, 60 % dintre respondenţi sunt în favoarea introducerii monedei euro.

Procentele cele mai ridicate, în favoarea adoptării monedei euro, s-au înregistrat în România (77 %) şi Ungaria (69 %), iar cele mai scăzute au fost în Bulgaria, Cehia (44 % în ambele ţări) şi Suedia (45 %).

Mai mult de jumătate dintre respondenţi consideră că trecerea la moneda euro ar avea consecinţe pozitive pentru ţara lor (55 %). Totuşi, 56 % dintre respondenţi consideră că introducerea monedei euro va duce la o creştere a preţurilor.

De asemenea, din sondaj reiese că gradul de sensibilizare cu privire la moneda unică în rândul cetăţenilor din statele membre din afara zonei euro este în continuă creştere: 53 % dintre respondenţi se simt informaţi cu privire la euro, faţă de 51 % anul trecut şi 44 % în 2015.

The post 77% din cetăţenii României vor adoptarea monedei euro appeared first on Aleph News.

Previous post Claudiu Năsui acuză că PSD-PNL măsluiesc datele privind creşterea PIB
Next post Bilanţul zilei, 10 iunie: 389 de cazuri noi de COVID-19 şi 4 decese înregistrate în ultimele 24 de ore