2.000 de zboruri au fost anulate în pragul Crăciunului, din cauza vremii din SUA

  • Companiile aeriene au anulat aproape 2.000 de zboruri interne începând de sâmbătă dimineaţa, în urma unei furtuni masive care a blocat operaţiunile aeroportuare din Statele Unite.
  • Totalul zborurilor afectate în interiorul, spre sau dinspre Statele Unite se ridicau la aproximativ 4.000 până sâmbătă dimineaţă, potrivit site-ului de urmărire a zborurilor FlightAware.
  • Anulările de zboruri de sâmbătă dimineaţă au inclus peste 450 de la Southwest Airlines şi aproape 400 de la Delta Air Lines Inc.

Companiile aeriene au anulat aproape 2.000 de zboruri interne începând de sâmbătă dimineaţa, în urma unei furtuni masive care a blocat operaţiunile aeroportuare din Statele Unite şi a frustrat mii de călători de sărbători, scrie Reuters.

Totalul zborurilor afectate în interiorul, spre sau dinspre Statele Unite se ridicau la aproximativ 4.000 până sâmbătă dimineaţă, potrivit site-ului de urmărire a zborurilor FlightAware. Anulările de zboruri de sâmbătă dimineaţă au inclus peste 450 de la Southwest Airlines şi aproape 400 de la Delta Air Lines Inc.

Problemele au survenit în condiţiile în care o furtună arctică a cuprins sâmbătă o mare parte din Statele Unite, provocând întreruperi de energie electrică şi accidente auto. Temperaturile în cădere liberă au fost prognozate să aducă cea mai rece noapte de Crăciun înregistrată vreodată în mai multe oraşe, din Pennsylvania până în Georgia.

Temperaturile sunt prognozate să atingă sâmbătă doar 7 grade Fahrenheit (minus 13 grade Celsius) în Pittsburgh, depăşind precedenta cea mai rece temperatură din istorie în Ajunul Crăciunului, de 13 F, stabilită în 1983, a anunţat Serviciul Naţional de Meteorologie (NWS).

Furtunile de iarnă au crescut în frecvenţă şi intensitate în ultimii 70 de ani, potrivit Programului american de cercetare a schimbărilor globale. Acest lucru se datorează în parte schimbărilor climatice, potrivit Environmental Defense Fund, deoarece planeta evaporă mai multă apă în atmosferă pe măsură ce se încălzeşte, ceea ce duce la mai multe precipitaţii în general.

Vineri, anulările de zboruri din SUA se ridicau la 5.936, potrivit FlightAware.

Căile ferate de pasageri Amtrak au anulat, de asemenea, zeci de trenuri până la Crăciun, perturbând călătoriile de sărbători pentru mii de persoane.

The post 2.000 de zboruri au fost anulate în pragul Crăciunului, din cauza vremii din SUA appeared first on Aleph News.

Previous post Explozie de cazuri de COVID-19 în China: 250 de milioane de oameni infectați în decembrie
Next post LIVE UPDATE. 305 zile de invazie. Statul Major General al Ucrainei: Rușii le interzic locuitorilor din localitatea Hersonsă iasă din case