Zeci de victime în urma a două explozii provocate de mașini-capcană în capitala Somaliei

  • Două explozii de mașini-capcană la Ministerul Educației din capitala Somaliei, Mogadiscio, au ucis și rănit numeroase persoane sâmbătă.
  • Autoritățile au declarat că atacul a fost comis de grupul islamist al Shabaab, care, potrivit acestora, a vizat Ministerul Educației, o intersecție și o școală.
  • Un alt ofițer de poliție care păzea Ministerul, a declarat că a văzut cel puțin 12 cadavre și peste 20 de persoane rănite.

Două explozii de mașini-capcană la Ministerul Educației din capitala Somaliei, Mogadiscio, au ucis și rănit numeroase persoane sâmbătă, au anunțat poliția și agenția de știri a statului. Autoritățile au declarat că atacul a fost comis de grupul islamist al Shabaab, care, potrivit acestora, a vizat Ministerul Educației, o intersecție și o școală.

La ora 14:00, teroriștii al-Shabaab au efectuat două explozii care au vizat civili, inclusiv copii, femei și bătrâni”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Sadiq Doodishe.

Doodishe a declarat că poliția va da ulterior bilanțul morților și numărul răniților. Agenția de știri de stat SONNA, a declarat că exploziile au provocat zeci de victime civile, inclusiv jurnalistul independent Mohamed Isse Kona”.

Sindicatul jurnaliștilor somalezi (SJS) a confirmat că Kona, un reporter de televiziune, a fost ucis. Prima explozie a lovit Ministerul, apoi a doua explozie s-a produs în momentul în care au sosit ambulanțele și oamenii s-au adunat pentru a ajuta victimele, a declarat pentru Reuters ofițerul de poliție Nur Farah.

Un alt ofițer de poliție care păzea Ministerul, care și-a dat numele Hassan, a declarat pentru Reuters că a văzut cel puțin 12 cadavre și peste 20 de persoane rănite. Un jurnalist Reuters aflat în apropierea locului exploziei a declarat că cele două explozii au avut loc la câteva minute una după cealaltă și au spart geamurile din apropiere. Sângele victimelor exploziilor a acoperit asfaltul din fața clădirii, a spus el.

La câteva momente după explozii, o coloană mare de fum s-a ridicat deasupra locului. Cea de-a doua explozie ne-a ars ambulanța în timp ce veneam să transportăm victimele de la prima explozie”, a declarat Abdikadir Abdirahman, de la Serviciul de Ambulanță Aamin.

Un șofer și un lucrător de prim ajutor au fost răniți în explozie, a spus el. Atacul a avut loc în același punct în care a avut loc cel mai mare atentat cu bombă din Somalia în aceeași lună din 2017. În acel atentat, care a ucis peste 500 de persoane, un camion capcană a explodat în fața unui hotel aglomerat, la intersecția K5, care este mărginită de birouri guvernamentale, restaurante și chioșcuri.

The post Zeci de victime în urma a două explozii provocate de mașini-capcană în capitala Somaliei appeared first on Aleph News.

Previous post EXCLUSIV/ Gândurile lui Cristoiu, sâmbătă, 29 octombrie, de la ora 21.55, la ALEPH NEWS
Next post LIVE UPDATE. 249 de zile de invazie. Ucraina cere Rusiei să „înceteze jocurile foamei”, după ce Moscova a renunțat la acordul privind cerealele