Vladimir Putin, cel mai periculos terorist. Îl detronează pe Osama bin Laden, fiind o ameninţare la adresa securităţii internaţionale

  • Dictatorul Rusiei ar putea deveni în scurt timp nu doar cel mai căutat criminal de război de către Ucraina, dar şi cel mai vânat terorist de către Statele Unite ale Americii.
  • Congresul american va vota dacă i se va acorda Rusiei statutul de stat sponsor al terorismului, scrie Ukrinform. 
  • Putin este vinovat pentru uciderea a peste 14.000 de civili şi militari ucraineni şi a trimis la moarte 60.000 de militari ruşi.

Vladimir Putin ar putea deveni în scurt timp nu doar cel mai căutat criminal de război de către Ucraina, dar şi cel mai vânat terorist de către Statele Unite ale Americii. Congresul american va vota dacă i se va acorda Rusiei statutul de stat sponsor al terorismului, scrie Ukrinform. 

Prezentând în faţa Adunării Generale a Naţiunilor Unite, la finalul lunii septembrie, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a reînnoit apelul pentru desemnarea Rusiei ca stat sponsor al terorismului. Susţinătorii desemnării susţin că  ar îngreuna Rusia să continue războiul împotriva Ucrainei – şi că desemnarea ar avea un efect simbolic semnificativ.  

Regimul lui Putin este responsabil pentru violarea spaţiului teritorial al Ucrainei, crime împotriva umanităţii, utilizarea armelor termobarice, masacrele de la Izium, Mariupol şi Bucha, sabotarea economică şi energetică a Europei, atacarea centralelor nucleare din Ucraina, implicarea în scrutinele electorale din statele occidentale, distrugerea conductelor Nord Stream din Marea Baltică, distrugerea infrastructurii ucrainene şi ameninţările constante privind utilizarea armelor nucleare. 

Osama bin Laden, liderul grupării teroriste al-Qaeda, a fost răspunzător pentru multe atacuri teroriste sângeroase asupra ambasadei Statelor Unite din Nairobi, Pentagonului din Washington D.C. şi Turnurilor Gemene din New York. A fost lichidat în Pakistan de trupele speciale americane în 2011, după zece ani de căutări. 

Teroristul Osama bin Laden a fost vinovat pentru moartea a peste 3.200 de oameni. Putin ,,teroristul” este vinovat pentru uciderea a peste 14.000 de civili şi militari ucraineni şi a trimis la moarte 60.000 de militari ruşi, deşi estimările ar putea fi mult mai mari.

Vladimir Putin ar putea fi răspunzător şi pentru eventualele decese ale persoanelor vulnerabile din Europa pe durata iernii 2022-2023, cauzate de lipsa căldurii şi scumpirea energiei după ce Rusia a încetat să mai livreze gaz europenilor. 

The post Vladimir Putin, cel mai periculos terorist. Îl detronează pe Osama bin Laden, fiind o ameninţare la adresa securităţii internaţionale appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 229 de zile de invazie. Putin, după explozia de pe podul peste strâmtoarea Kerci:„Act terorist. Autorii: Serviciile secrete ucrainene”
Next post Ai picior țărănesc, ești o persoană atentă! Ce spune forma piciorului tău despre personalitatea ta?