VIDEO. Piciorul bionic „Utah” îți redă mersul natural

  • Piciorul bionic Utah utilizează motoare, procesoare și inteligență artificială.
  • Utah le oferă oamenilor mai multă putere de a merge, de a urca și de a coborî scări.
  • Utah este primul dispozitiv care reproduce funcțiile biomecanice ale piciorului uman.

Tehnologia își găsește tot mai des loc în medicină și mai ales în recuperarea medicală. Piciorul bionic Utah este considerat cel mai avansat de până acum, deoarece utilizează motoare, procesoare și inteligență artificială.

Aceasta le oferă oamenilor mai multă putere pentru a merge, a se ridica, a se așeza sau a urca și coborî scări.

,,În acest proiect, am construit o proteză de picior robotizată pentru persoanele cu amputații. Acesta este primul dispozitiv care reproduce funcțiile biomecanice cheie ale gleznei și genunchiului uman, în timpul emulării, astfel încât să-i ajute pe cei cu amputație să se miște și să trăiască independent” spune Lukas Gabert, cercetător științific.

Cercetătorii au încercat să dezvolte proteze asemănătoare cu cele robotice încă din 1970, dar încercările de utilizare deschisă nu au reușit să atingă acest obiectiv.

În ultimii 20 de ani, tehnologiile mecatronice au progresat foarte mult. Microprocesoarele, bateriile, motoarele electrice au devenit mai rapide, mai mici, mai ușoare și totuși procedura robotică este încă prea grea, prea mare și prea ineficientă pentru a fi utilă în viața reală.

De ce? Pentru a răspunde la această întrebare, am studiat cum se mișcă picioarele umane.” , conchide Tommaso Lenzi, profesor asociat.  

The post VIDEO. Piciorul bionic „Utah” îți redă mersul natural appeared first on Aleph News.

Previous post Marea Britanie: Școlile cer încetarea practicii „arhaice” a rugăciunii zilnice, după rezultatele recensământului
Next post LIVE UPDATE. 286 de zile de invazie. Patru ucraineni au fost uciși de rachetele rusești în timpul atacurilor din 5 decembrie