Una dintre cele mai rare specii de cimpanzeu ar mai putea avea o șansă

  • Grădina zoologică din Chester, Marea Britanie, a anunțat nașterea celui mai rar cimpanzeu din lume.
  • Acesta face parte dintr-o specie aflată în pericol de dispariție care mai are puține exemplare în săbăticie.
  • Se estimează că în Africa au mai rămas doar 18.000 de cimpanzei occidentali.

Un cimpanzeu aflat în pericol de dispariție, despre care conservaționiștii spun că este „cel mai rar cimpanzeu din lume” , s-a născut la o grădină zoologică din Marea Britanie.

Grădina zoologică din Chester a anunțat că nașterea reprezintă un „impuls mic, dar vital” pentru populația speciei, care este „foarte amenințată” în sălbăticie.

În ultimii 25 de ani, lumea a pierdut 80% din populația de cimpanzei occidentali, așa că sosirea unui pui sănătos aici, la Chester, ne oferă o speranță reală că putem contribui la schimbarea situației acestei specii” , a declarat unul dintre reprezentanții parcului zoologic, Mike Jordan, potrivit The Gurdian.

„Băiețelul” este sănătos și s-a împrietenit bine cu mama sa și cu restul grupului, au explicat cei de la grădina zoologică. În conformitate cu tradiția grădinii zoologice, puiul de maimuță va fi botezat după un star rock sau pop.

Jordan a mai spus că maimuțele sunt foarte amenințate în sălbăticie ca urmare a vânătorii, a bolilor răspândite de oameni și a pierderii habitatului din cauza distrugerii pădurilor din Africa de Vest.

Se estimează că în Africa au mai rămas doar 18.000 de cimpanzei occidentali. De altfel, aceasta este prima subspecie de cimpanzeu declarată în pericol critic de dispariție de către Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (IUCN).

Cimpanzeii occidentali au dispărut deja din Benin, Burkina Faso și Togo.

https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=1521913514987405

The post Una dintre cele mai rare specii de cimpanzeu ar mai putea avea o șansă appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 323 zile de invazie. Ruşii susţin că au cucerit oraşul Soledar / Zelenski spune că Rusia foloseşte oraşul Soledar ca pe un instrument de propagandă
Next post Compania aeriană de stat din Bolivia a apelat la un clarvăzător pentru a găsi pisica pierdută luna trecută