Un puști pe nume Joseph, fără facultate de profil sau resurse nelimitate, a creat de unul singur o rachetă reutilizabilă

  • Joseph Barnard a reușit să construiască o mică rachetă reutilizabilă.
  • Timp de șapte ani, Joseph a postat pe Youtube toate tentativele sale.
  • Cu ajutorul utilizatorilor care l-au sprijinit financiar, Joseph și-a atins țelul.

Viitorul zborului în Spațiu este legat de un lucru: folosirea rachetelor reutilizabile.

Însă nu doar SpaceX sau Blue Origin lucrează la perfecționarea unor astfel de rachete.

Ci și un puști pe nume Joseph, devenit vedetă pe Youtube. Fără să aibă facultate de inginerie sau resurse nelimitate, Joseph a început, în 2015, proiectul de dezvoltare a unei rachete de mici dimensiuni care să aterizeze în picioare, astfel încât să poată fi reutilizată. Au avut loc multe tentative eșuate de-a lungul anilor.

„Trei, doi, unu. Oh, Doamne. În regulă, a fost mai curată decât precedenta tentativă. Unde sunt picioarele mele? De ce nu au ieșit picioarele?”

Joseph nu a cedat și a prezentat fiecare pas făcut în direcția potrivită pe Youtube.

Iar în cei șapte ani în care a lucrat la obiectivul său, a strâns aproape 400.000 de urmăritori pe platforma de video-streaming. Iar o parte dintre aceștia au contribuit financiar pentru ca Joseph să-și ducă proiectul mai departe. Luna aceasta tot efortul său a fost răsplătit cu un clip care a devenit imediat viral.

„Ia uite! Nu a durat decât opt ani. Oh, Doamne!”

„Sprijinul vostru ajută astfel de proiecte chiar să devină posibile. Această chestie este un sac fără fund și ca o mulțumire către toți cei care mă susțin, vă spun că ați zburat cu racheta. Am avut listă cu numele fiecărei persoane care a contribuit așa că dacă m-ați sprijinit, atunci ați făcut parte din asta.”

The post Un puști pe nume Joseph, fără facultate de profil sau resurse nelimitate, a creat de unul singur o rachetă reutilizabilă appeared first on Aleph News.

Previous post Brad Pitt revine pe platourile de filmare de la Holywood. Actorul s-a luat la bătaie cu Bad Bunny în filmul „Bullet Train”
Next post Departamentul de justiție al SUA face demersuri pentru desecretizarea mandatului de percheziție la reședința lui Trump