Un ostatic german a fost eliberat după mai bine de patru ani de la răpirea sa în Sahel

  • Angajatul umanitar german Jörg Lange, care a fost răpit în 2018 în vestul Nigerului, a fost eliberat datorită serviciilor de informaţii marocane.
  • Vestea a pus capăt unor ani de incertitudine şi suferinţă pentru ostatic şi familia sa,  crescând speranţa în rândul familiilor altor ostatici.
  • Lange, în vârstă de 63 de ani, a fost predat joi, în nordul Mali, mediatorilor marocani care l-au dus la ambasada germană din capitala Mali, Bamako.

Angajatul umanitar german Jörg Lange, care a fost răpit în 2018 în vestul Nigerului, a fost eliberat datorită serviciilor de informaţii marocane, potrivit ziarului german Der Spiegel.

Vestea a pus capăt unor ani de incertitudine şi suferinţă pentru ostatic şi familia sa,  crescând speranţa în rândul familiilor altor ostatici.

Lange, în vârstă de 63 de ani, a fost predat joi, în nordul Mali, mediatorilor marocani care l-au dus la ambasada germană din capitala Mali, Bamako.

Lucrătorul umanitar german, care a fost ţinut ostatic mai mult de patru ani, este aşteptat să fie dus acasă pentru a se reuni cu familia sa.

Eliberarea sa confirmă cooperarea puternică dintre Maroc şi Germania în lupta împotriva terorismului, a extremismului transfrontalier şi a crimei organizate, anunţă sursa citată.

Jörg Lange lucra pentru ONG-ul HELP atunci când a fost răpit de bărbaţi înarmaţi pe motociclete în apropiere de oraşul Inates din Niger, în apropiere de graniţa cu Mali.

The post Un ostatic german a fost eliberat după mai bine de patru ani de la răpirea sa în Sahel appeared first on Aleph News.

Previous post VIDEO. LIVE UPDATE. 290 de zile de invazie. Zelenski spune că situația de pe linia frontului din est este „foarte dificilă”
Next post Eva Kaili își pierde funcția de vicepreședinte al Parlamentului European, fiind suspectată de corupție