Un nou studiu despre oboseală dezvăluie de ce o zi de gândire intensă este la fel de epuizantă ca o una de lucru fizic

  • Cercetarea sugerează că o zi lungă de gândire poate fi uneori la fel de obositoare ca o zi de muncă manuală.
  • Teorii influente au sugerat că oboseala este un fel de iluzie pusă la cale de creier.
  • Oamenii de știință au monitorizat chimia creierului pe parcursul unei zile de lucru la două grupuri de persoane – cele care trebuiau să gândească intens și cele care aveau sarcini cognitive relativ mai ușoare.

O zi lungă și grea de gândire poate fi uneori la fel de obositoare ca o zi de muncă manuală, iar experții cred că știu de ce. Un nou studiu a descoperit că oamenii se pot simți obosiți după o muncă mentală intensă deoarece aceasta determină acumularea de produse secundare potențial toxice în partea cortexului prefrontal al creierului.

Acest lucru alterează controlul unei persoane asupra deciziilor, astfel încât acestea se orientează către acțiuni care nu necesită efort sau așteaptă, pe măsură ce oboseala mentală își face apariția. Mathias Pessiglione, de la Universitatea Pitie-Salpetriere din Franța, a declarat: Teorii influente au sugerat că oboseala este un fel de iluzie pusă la cale de creier pentru a ne face să ne oprim din ceea ce facem și să ne întoarcem la o activitate mai satisfăcătoare.

Dar descoperirile noastre arată că munca cognitivă are ca rezultat o adevărată alterare funcțională – acumularea de substanțe nocive – astfel încât oboseala ar fi într-adevăr un semnal care ne face să ne oprim din lucru, dar cu un scop diferit: păstrarea integrității funcționării creierului. Oamenii de știință au monitorizat chimia creierului pe parcursul unei zile de lucru la două grupuri de persoane – cele care trebuiau să gândească intens și cele care aveau sarcini cognitive relativ mai ușoare. În primul grup, ei au observat semne de oboseală, inclusiv o dilatare redusă a pupilelor, iar persoanele din acest grup au făcut alegeri către opțiuni care propuneau recompense la o întârziere scurtă, cu puțin efort. cercetătorii au adăugat că acest grup avea niveluri mai ridicate ale unei substanțe chimice numite glutamat în cortexul prefrontal.

Aceștia spun că acest lucru susține teoria conform căreia acumularea de glutamat face ca activarea ulterioară a acestei părți a creierului să fie costisitoare, atât de mult încât controlul cognitiv este mai dificil după o zi de muncă grea din punct de vedere mental. Descoperirile au fost publicate în revista Current Biology.

The post Un nou studiu despre oboseală dezvăluie de ce o zi de gândire intensă este la fel de epuizantă ca o una de lucru fizic appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 172 zile de invazie. Zelenski cere Europei să interzică vizele rusești. Rachetele au lovit un oraș din sudul Ucrainei, lângă Zaporojie
Next post LIVE UPDATE. 173 de zile de invazie. Oficialii din sudul Ucrainei au raportat lovituri asupra a două orașe din apropierea celei mai mari centrale nucleare din Europa, Zaporojie