Un băiețel de 5 ani a murit după ce a fost lăsat ore în șir în mașină de către mama sa

  • Mama se grăbea când a ajuns acasă cu fiul și fiica sa de 8 ani, iar băiețelul a fost lăsat în mașină când ea și fiica sa au intrat în casă, a declarat șeriful comitatului Harris, Ed Gonzalez, pentru KTRK.
  • Abia două sau trei ore mai târziu, mama și-a dat seama că fiul ei era încă legat în scaunul de mașină, a spus Gonzalez.
  • În medie, 38 de copii cu vârsta sub 15 ani mor în fiecare an din cauza unei insolații după ce au fost lăsați în mașină, potrivit Consiliului Național pentru Siguranță (NSC).

Un băiețel de 5 ani a murit după ce mama sa l-a lăsat luni în mașină în fața casei din Houston, în timp ce se pregătea pentru petrecerea de ziua fiicei sale, a declarat un reprezentant al forțelor de ordine pentru KTRK, afiliat CNN.

Mama se grăbea când a ajuns acasă cu fiul și fiica sa de 8 ani, iar băiețelul a fost lăsat în mașină când ea și fiica sa au intrat în casă, a declarat șeriful comitatului Harris, Ed Gonzalez, pentru KTRK. Abia două sau trei ore mai târziu, mama și-a dat seama că fiul ei era încă legat în scaunul de mașină, a spus Gonzalez.

De data aceasta, copilul nu a reușit să iasă și, din nou, din cauza activităților pentru care se pregăteau, a durat ceva timp până când au observat că copilul nu era în casă”, a declarat Gonzalez pentru KTRK.

Primii respondenți au pronunțat moartea copilului la fața locului, a declarat șeriful. Nu este clar dacă mama va fi pusă sub acuzare, a relatat KTRK. Chiar dacă băiatul știa cum să își desfacă centura de siguranță, anchetatorii cred că acesta nu era familiarizat cu vehiculul, deoarece era o mașină închiriată.

Ușa nu avea niciun fel de blocare de siguranță pentru copii activată sau ceva de genul acesta”, a declarat Gonzales.

Neglijența părinților îi ucide

În medie, 38 de copii cu vârsta sub 15 ani mor în fiecare an din cauza unei insolații după ce au fost lăsați în mașină, potrivit Consiliului Național pentru Siguranță (NSC).

Majoritatea deceselor pediatrice cauzate de căldură în mașină se produc din cauza faptului că copilul este uitat de persoana care îl îngrijește, potrivit datelor compilate de Jan Null, lector la Departamentul de Meteorologie și Știința Climei al Universității de Stat din San Jose.

NHTSA recomandă ca persoanele care se ocupă de copii să nu-i lase niciodată nesupravegheați într-o mașină, chiar dacă mașina este în funcțiune cu aerul condiționat pornit sau geamurile sunt întredeschise.

De asemenea, agenția sfătuiește ca oamenii să își facă un obicei din a verifica locurile din față și din spate ale unei mașini înainte de a o părăsi și să plaseze un obiect personal, cum ar fi o geantă sau o servietă, pe bancheta din spate pentru a se asigura că cineva îl verifică înainte de a pleca.

The post Un băiețel de 5 ani a murit după ce a fost lăsat ore în șir în mașină de către mama sa appeared first on Aleph News.

Previous post Ziua tatălui, sărbătorită de marile vedete de la Hollywood prin fotografii speciale
Next post Țara care administrează tratamentul preventiv HIV anunță scăderea cazurilor, însă au crescut infectările cu sifilis