Ucraina și Rusia încep lupta pentru regiunea de sud a țării

  • Ucraina a izolat orașul Herson, ocupat în prezent de ruși.
  • Rușii și ucrainenii se pregătesc de lupta pentru sudul Ucrainei.
  • Dmitri Medvedev a postat o hartă cu Ucraina dezmembrată. Harta arată Ucraina împărțită între Rusia, Polonia și România.

Ucraina și Rusia încep lupta pentru regiunea de sud a țării. Ajutați de armamentul de distanță lungă furnizat de Occident, soldații ucraineni au început ofensiva pentru recucerirea orașului Herson.

Un pod cheie pentru aprovizionarea trupelor invadatoare este acum inutilizabil, după ce a fost lovit cu rachete. Rușii încep și ei să își readucă trupele în zonă. În cursul dimineții, 25 de rachete lansate din Belarus au lovit trei regiuni din nordul Ucrainei.

Atacul a avut loc de Ziua statalității Ucrainei, țară pe care rușii vor să o șteargă de pe hartă. Semn că rușii au intenția de a cuceri cât mai mult din Ucraina e și postarea fostului premier Medvedev.

El a distribuit o hartă în care Rusia ocupă estul și sudul țării vecine, în timp ce alte regiuni mai mici sunt împărțite de România și Polonia.

Miercuri, rușii au închis podul de peste Nipru, singurul care aprovizionează forțele rusești din regiunea Herson aflată în sudul Ucrainei, după un nou atac al ucrainenilor cu sisteme HIMARS.

The post Ucraina și Rusia încep lupta pentru regiunea de sud a țării appeared first on Aleph News.

Previous post Un bărbat din Suceava a intrat cu căruța într-un magazin, în semn de protest față de Poliție
Next post FIFA 23, imagini cu inovațiile din jocul care va fi lansat anul acesta