UCRAINA: Ocupanții ruși anunță că intenționează să elibereze orașul Nova Kahovka

  • Autorităţile ruseşti de ocupaţie susţin că se pregătesc să părăsească oraşul Nova Kahovka, locul unui baraj-cheie pe fluviul Nipru.
  • Pavel Filipciuk, şeful administraţiei de ocupaţie, a declarat într-un discurs că oamenii din serviciul său şi locuitorii oraşului se vor retrage într-un loc sigur.
  • El a spus că există preocupări că barajul ar putea fi avariat de rachete, ceea ce ar putea duce la inundaţii. Ucraina şi Rusia s-au acuzat una pe alta că plănuiesc un astfel de deznodământ.

Autorităţile ruseşti de ocupaţie susţin că se pregătesc să părăsească oraşul Nova Kahovka, locul unui baraj-cheie pe fluviul Nipru, la câteva zile după ce au cedat controlul oraşului Herson forţelor ucrainene, potrivit CNN.

Pavel Filipciuk, şeful administraţiei de ocupaţie, a declarat într-un discurs că oamenii din serviciul său şi locuitorii oraşului se vor retrage într-un loc sigur, potrivit a news. Oamenii dintr-un perimetru de 15 kilometri ar trebui să fie pregătiţi să părăsească oraşul.

El a spus că există preocupări că barajul ar putea fi avariat de rachete, ceea ce ar putea duce la inundaţii. Ucraina şi Rusia s-au acuzat una pe alta că plănuiesc un astfel de deznodământ.

Filipciuk a spus că forţele ucrainene au făcut din administraţia oraşului ţinta numărul unu pentru un atac terorist” .

El a afirmat că oamenii trebuie să fie pregătiţi să se îndrepte spre regiunea rusească Krasnodar, unde vor fi adăpostiţi în imobile încălzite, vor primi mese regulate şi ajutor financiar. Ucraina susţine că aceasta este o stratagemă pentru a-i convinge pe oameni să iasă din ţară.

Există informaţii că forţele ucrainene au avansat până la comunităţi apropiate de barajul de Nova Kahovka.

The post UCRAINA: Ocupanții ruși anunță că intenționează să elibereze orașul Nova Kahovka appeared first on Aleph News.

Previous post Ion Cristoiu: Ordonanța privind reglementarea pieței de energie este o capcană uriașă întinsă PSD
Next post Bărbatul care a inspirat filmul „The Terminal”, cu Tom Hanks, a murit pe aeroportul unde a trăit mai bine de 18 ani