Ucraina cere interzicerea la nivel mondial a postului rusesc RT, după ce un prezentator a îndemnat la înecarea copiilor ucraineni

  • Ucraina a catalogat duminică postul de televiziune RT (Russia Today), controlat de statul rus, ca instigator la genocid.
  • Un prezentator RT a spus despre copiii ucraineni care i-au văzut pe ruși ca ocupanți în timpul Uniunii Sovietice că ar fi trebuit să fie înecați.
  • Televiziunea rusă de stat, puternic controlată de Kremlin, a fost un susţinător vocal al invaziei Rusiei în Ucraina.

Ucraina a catalogat duminică postul de televiziune RT (Russia Today), controlat de statul rus, ca instigator la genocid după ce un prezentator a spus că copiii ucraineni care îi vedeau pe ruşi ca pe nişte ocupanţi sub Uniunea Sovietică ar fi trebuit să fie înecaţi, scrie Reuters.

Într-o emisiune difuzată săptămâna trecută, prezentatorul RT Anton Krasovski a spus că acei copii care criticau Rusia ar fi trebuit să fie „aruncaţi direct într-un râu cu curenţi puternici” .

Krasovski – un comentator pro-război la canalul de televiziune rusesc, care a fost sancţionat de Uniunea Europeană – comenta o relatare a autorului rus de science-fiction Serghei Lukianenko despre momentul când a vizitat pentru prima oară Ucraina în anii 1980, când copiii i-au spus că ar trăi o viaţă mai bună dacă Moscova nu le-ar fi ocupat ţara.

„Să fie înecaţi în Tisina”

Ar fi trebuit să fie înecaţi în Tisina” , a reacţionat Krasovski, referindu-se la râul Tisa care trece prin Transcarpatia. „Pur şi simplu acei copii trebuiau înecaţi, înecaţi!” , a spus el, adăugând: „Ca alternativă, ar fi putut fi băgaţi în colibe şi arşi” , făcând aluzie la faptul că în zonă numeroase case sunt construite din lemn.

Într-un scurt fragment al interviului care a fost distribuit pe social media, Krasovski a râs de rapoartele potrivit cărora soldaţii ruşi ar fi violat femei ucrainene vârstnice în timpul invaziei.

Guvernele care încă nu au interzis RT trebuie să vadă acest fragment” , a reacţionat ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba duminică, într-o postare pe Twitter, care conţine un link cu acest fragment din interviul de la RT.

„Incitarea agresivă la genocid (vom da în judecată această persoană pentru asta) nu are nimic de-a face cu libertatea de exprimare. Interziceţi RT în toată lumea!” , a îndemnat ministrul ucrainean.

Televiziunea rusă de stat, puternic controlată de Kremlin, a fost un susţinător vocal al invaziei Rusiei în Ucraina.

Prezentatorii au respins în mod curent rapoartele privind crimele de război comise de forţele ruse, iar mulţi dintre ei au folosit timpii de antenă pentru a-i cere preşedintelui rus Vladimir Putin să adopte o abordare şi mai agresivă a invaziei.

The post Ucraina cere interzicerea la nivel mondial a postului rusesc RT, după ce un prezentator a îndemnat la înecarea copiilor ucraineni appeared first on Aleph News.

Previous post EXCLUSIV. Insecuritate. Ioan Sabin Sărmaș, președintele Comisiei IT&C din Camera Deputaților: „E nevoie de un plan național. Mor rând pe rând micile companii care nu-și mai permit să plătească angajații”
Next post Arabia Saudită: Prințul moștenitor va lipsi de la summit arab la sfatul medicului