Twitter recunoaşte că a expus public datele personale a milioane de utilizatori

  • Twitter a recunoscut vineri că a comis o eroare.
  • O vulnerabilitate a propriului sistem a făcut ca informaţiile private a peste 5 milioane de conturi să devină publice.
  • Hackerii au exploatat la maxim breşa de securitate.

Twitter a recunoscut vineri că a comis o eroare. O vulnerabilitate a propriului sistem a făcut ca informaţiile private a peste 5 milioane de conturi să devină publice. Hackerii au exploatat la maxim breşa de securitate.

Twitter a recunoscut vineri că o vulnerabilitate a propriului sistem a făcut ca timp de şase luni până în ianuarie 2022, datele a milioane de utilizatori să fie expuse public. Concret, deficienţa din sistemele Twitter a permis hackerilor să aibă acces la adresele de e-mail şi numerele de telefon asociate cu peste cinci milioane de conturi.

Hackerii au colectat informaţii de la aproximativ 5.4 milioane de utilizatori pe care mai apoi le vindeau pe Dark Web contra sumei de 30.000 de dolari, relatează Axios.

Twitter a remediat defecţiunea în ianuarie, însă imaginea companiei a avut de suferit. Mulţi activişti pentru drepturile omului, dizidenţi guvernamentali şi jurnalişti folosesc de obicei nume false online pentru a evita supravegherea guvernamentală şi represaliile din propriile ţări.

Platforma americană recomandă persoanelor care se bazează pe conturi anonime să-şi elimine numerele de telefon cunoscute şi adresa de e-mail din conturile lor. Doar o mică parte dintre persoanele vătămate au fost notificate că datele le-au fost furate, însă prejudiciul real nu poate fi cuantificat.

Autor: Alexandru Gologan

The post Twitter recunoaşte că a expus public datele personale a milioane de utilizatori appeared first on Aleph News.

Previous post Maserati devine primul brand italian de mașini de lux cu modele 100% electrice. Noua linie electrică va fi finalizată până în 2025
Next post Cel puţin zece morţi în Fâşia Gaza. Egiptul intermediază negocieri pentru oprirea operaţiunii militare israeliene