Thassos și Franța sunt mistuite de incendii. MAE a transmis o alertă pentru românii care sunt pe insulă

  • Turiștii au fost sfătuiți să își păstreze calmul și să nu plece de la cazare.
  • Incendiul a avut loc în apropiere de Golden Beach.
  • Turiștii spun că incendiul a izbucnit din cauza țigărilor aruncate pe plajă.

Un incendiu puternic a izbucnit în Thassos, insula grecească preferată de români în sezonul estival. Pe drumul dintre Potos spre Theo-logos s-a simțit mirosul de pădure arsă, adus de vânt, de peste deal, iar flăcările au speriat turiștii.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis o alertă pentru românii care sunt în Thassos să evite zona afectată de incendii. Doar că a făcut-o greșind punctele cardinale și implicit zona unde au loc incendiile.

În vreme ce focul arde zone din Potamia, în Est, Ministerul Afacerilor Externe ne indică să ocolim Lime-naria, în sud-vest. Un zvon a circulat cum că incendiul a izbucnit din cauza țigărilor aruncate pe plajă a fost împărtășit de turiști.

În Franța, incendiul care a reizbucnit în Gironde afectează din ce în ce mai multe zone ale țării. Pompierii s-au mobilizat pentru a stinge incendiul din Gironde. Iar În Jura, marele incendiu de la Sernon a evacuat tot orașul. Doar în ultimele 24 de ore, 6.800 de hectare au ars iar 10.000 de persoane au fost evacuate.

Franța a închis din nou un punct de trecere a frontierei cu Spania din cauza extinderii incendiilor. Închiderile au generat un blocaj de 5 kilometri în orașul spaniol Irun, iar pe partea franceză autostrada A63 a fost și ea parțial închisă tot din cauza incendiului teribil din Gironde.

În timp ce 5 state ajută Franța să oprească incendiile, presa britanică, dar și cea franceză speculează pe tema vacanței președintelui francez. Emmanuel Macron și-a luat 10 zile de concediu, pe care și le petrece la reședința prezidențială de pe malul Mării Mediterane.

The post Thassos și Franța sunt mistuite de incendii. MAE a transmis o alertă pentru românii care sunt pe insulă appeared first on Aleph News.

Previous post Cum poți investi în Dubai. Agențiile imobiliare din România vin cu oferte tot mai tentante
Next post LIVE UPDATE. 171 zile de invazie. Războiul dă economia rusă înapoi cu patru ani într-un singur trimestru. O persoană a murit și două sunt rănite în urma unui atac cu rachete asupra orașului Zaporojie