„Suntem departe de sfârșitul războiului”, spune secretarul general al ONU, după o discuție cu Putin

  • Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, s-a arătat pesimist, miercuri, după o convorbire telefonică avută cu preşedintele rus Vladimir Putin.
  • Diplomatul a declarat că a discutat cu Putin despre o varietate de probleme, printre care situația centralei nucleare de la Zaporojie sau acordul privind cerealele şi posibilitatea exporturilor ruseşti.
  • Guterres a mai spus că a vorbit cu Putin şi despre centrala nucleară din Ucraina.

Secretarul general al ONU, António Guterres, a declarat miercuri că simte că un acord de pace pentru a pune capăt războiului din Ucraina nu este aproape.

Suntem departe de sfârşitul războiului” , a declarat el reporterilor după o convorbire telefonică avută miercuri cu preşedintele rus Vladimir Putin, informează CNN.

O încetare a focului nu este la orizont” , a spus el, adăugând: „Aş minţi dacă aş spune că se va întâmpla” .

Diplomatul a declarat că a discutat cu Putin despre o varietate de probleme, inclusiv despre acordul privind cerealele şi posibilitatea exporturilor ruseşti, dar a avertizat că există obstacole în calea exportului de alimente şi îngrăşăminte ruseşti. „Riscăm să ne confruntăm cu lipsa de alimente în lume mai târziu în acest an” .

Cei doi au discutat, de asemenea, despre prizonierii de război, iar Guterres l-a citat pe Putin spunând că nu vor exista obstacole din partea Rusiei în ceea ce priveşte grupul de experţi care desfăşoară o misiune de anchetă privind atacul de luna trecută asupra închisorii din regiunea ocupată de Rusia din estul Ucrainei. Zeci de persoane au fost ucise.

Guterres a mai spus că a vorbit cu Putin şi despre centrala nucleară din Ucraina.

The post „Suntem departe de sfârșitul războiului”, spune secretarul general al ONU, după o discuție cu Putin appeared first on Aleph News.

Previous post Suedia: Prim-ministrul Magdalena Andersson, la un pas de demisie
Next post LIVE UPDATE. 204 zile de invazie. Camera de tortură a invadatorilor ruși descoperită la Balaklia, Harkov. „Tatăl nostru” a fost scrijelit pe pereți