SUA și Germania vor coordona livrările de arme pentru luptă către Ucraina

  • Washingtonul și Berlinul își exprimă importanța de a ajuta Kievul atâta timp cât este necesar.
  • Detaliile complete ale ultimului pachet de securitate pentru Ucraina urmau să fie dezvăluite vineri.
  • Bradley este un vehicul blindat cu un tun puternic și a fost folosit ca element de bază de armata americană pentru a transporta trupe pe câmpurile de luptă încă de la mijlocul anilor 1980.

Un nou pachet de armament american pentru Ucraina a fost anunțat miercuri, în coordonare cu Berlinul. Președintele Joe Biden a declarat că intenționează să trimită aproximativ 50 de vehicule de luptă Bradley în Ucraina pentru a ajuta la combaterea invaziei Rusiei, iar cancelarul german Olaf Scholz a declarat că va trimite și el echipamente militare.

Într-o declarație comună, Biden și Scholz și-au exprimat importanța de a continua să ofere Ucrainei sprijinul financiar, umanitar, militar și diplomatic necesar atât timp cât va fi nevoie”. În acest scop, Statele Unite intenționează să furnizeze Ucrainei vehicule de luptă pentru infanterie Bradley, iar Germania intenționează să furnizeze Ucrainei vehicule de luptă pentru infanterie Marder”, continuă declarația.

Ambele țări intenționează să instruiască forțele ucrainene cu privire la sistemele respective”. Detaliile complete ale ultimului pachet de securitate pentru Ucraina urmau să fie dezvăluite vineri.

Ajutorul – în valoare totală de aproximativ 2,85 miliarde de dolari – este cel mai mare dintr-o serie de pachete de echipamente militare pe care Pentagonul le-a scos din stocurile sale pentru a le trimite în Ucraina.

Scopul este de a face să ajungă cât mai multe provizii la forțele ucrainene în timpul lunilor de iarnă, înainte de sosirea primăverii și de începerea unei creșteri așteptate a luptelor. Bradley este un vehicul blindat cu un tun puternic și a fost folosit ca element de bază de armata americană pentru a transporta trupe pe câmpurile de luptă încă de la mijlocul anilor 1980.

La sfârșitul lunii trecute, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat Congresului SUA că ajutorul de zeci de miliarde de dolari aprobat de acesta pentru a ajuta Ucraina să lupte împotriva invaziei rusești nu este o acțiune de caritate, ci o investiție în securitatea globală.

Statele Unite au trimis deja aproximativ 21,3 miliarde de dolari în asistență de securitate către Kiev, în timp ce cel mai mare conflict terestru din Europa de după 1945 se macină, ucigând zeci de mii de oameni.

De asemenea, Ucraina a cerut în repetate rânduri tancurile de luptă Leopard 2 ale Germaniei în lupta sa împotriva Rusiei.

The post SUA și Germania vor coordona livrările de arme pentru luptă către Ucraina appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 316 zile de invazie. Peste 60% din orașul Bakhmut a fost distrus, potrivit unui oficial ucrainean
Next post UE nu crede în sinceritatea lui Putin: „Anunţul Rusiei de încetare a focului este fals şi ipocrit”