STUDIU: S-a descoperit de ce pisicile zgârie mobila

  • Experții din Brazila au efectuat un studiu și au descoperit că, cu cât este mai mare atașamentul emoțional pe care oamenii îl manifestă față de pisicile lor, cu atât sunt mai multe șanse ca acestea să zgârie mobila, scrie „Daily Mail”.
  • Autorii studiului de la Universitatea Rio Grande do Sul nu își ascund surprinderea față de descoperirea neașteptată.
  • Studiul a implicat 500 de proprietari de pisici din Brazilia.

Experții din Brazila au efectuat un studiu și au descoperit că, cu cât este mai mare atașamentul emoțional pe care oamenii îl manifestă față de pisicile lor, cu atât sunt mai multe șanse ca acestea să zgârie mobila, scrie „Daily Mail”.

În mod surprinzător, zgârierea mobilierului și deteriorarea lucrurilor sunt direct legate de un grad mai mare de apropiere emoțională.

„Proprietarii care nu raportează un astfel de comportament prezintă un nivel mai scăzut de atașament ”, au scris cercetătorii brazilieni în Journal of Veterinary Behavior.

Studiul a implicat 500 de proprietari de pisici din Brazilia

Majoritatea (90 la sută) erau femei cu un nivel mai ridicat de atașament emoțional decât bărbații.

Factori precum prezența altor animale de companie și vizitele frecvente la medicul veterinar s-au dovedit, de asemenea, a fi direct legați de o mai mare apropiere emoțională.

Cercetătorii au comparat apoi nivelul de atașament cu modelele de comportament ale pisicilor.

Cercetătorii au descoperit că frecvența vocalizării sau a agresiunii nu este afectată de atașament, dar cu o conexiune emoțională puternică, pisicile sunt mai predispuse să deterioreze mobilierul.

Experții încă nu au o explicație pentru această dependență, dar sugerează că proprietarii care își iubesc mai mult pisicile sunt mai toleranți cu năzdrăvăniile pe care le fac animalele lor de companie.

The post STUDIU: S-a descoperit de ce pisicile zgârie mobila appeared first on Aleph News.

Previous post ANULAT. Netflix rămâne fără încă un serial SF iconic
Next post Inteligența artificială ar putea fi agentul de distrugere creativă a capitalismului și a umanității