Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen: Decizia OPEC+ de a reduce producția de petrol este „inutilă şi neînţeleaptă”

  • Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a declarat că decizia grupării OPEC+ de a reduce producția de petrol este ,,nefolositoare și nechibzuită” pentru economia globală.
  • ,,Suntem foarte îngrijorați de țările în curs de dezvoltare și de problemele cu care se confruntă acestea” , a declarat Yellen.
  • Ea a criticat, de asemenea, aliații pentru că au întârziat să trimită ajutor financiar Ucrainei.

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, anunţă o undă de şoc în întreaga lume: reducerea producţiei de petrol decisă de OPEC va afecta întreaga economie globală.

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a declarat că decizia OPEC de a reduce producţia de petrol a fost „inutilă şi neînţeleaptă” pentru economia globală, în special pentru pieţele emergente care se confruntă deja cu preţurile ridicate la energie, scrie Financial Times, citat de ZF.

Administraţia Biden a criticat cu vehemenţă decizia cartelului petrolului susţinut de Arabia Saudită şi Rusia, săptămâna aceasta, care a făcut pasul spre reducerea producţiei de petrol, sfidând presiunile SUA, de a menţine preţurile globale scăzute la petrol.

Cred că decizia OPEC este inutilă şi neînţeleaptă – nu este sigur ce impact va avea, dar cu siguranţă, este ceva care, pentru mine, nu mi s-a părut potrivit, în circumstanţele cu care ne confruntăm ”, a spus Yellen într-un interviu telefonic acordat pentru Financial Times. „Suntem foarte îngrijoraţi pentru ţările în curs de dezvoltare şi de problemele cu care se confruntă.”

The post Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen: Decizia OPEC+ de a reduce producția de petrol este „inutilă şi neînţeleaptă” appeared first on Aleph News.

Previous post Salonul Auto București și Accesorii 2022, un paradis pentru iubitorii de tehnologie și cai putere
Next post Cum ar putea fi mirosul corpului tău un semn a patru boli grave