Scurgerile de informații dezvăluie mai multe operațiuni chinezești de spionaj cu baloane: Raport

  • Documentele care au făcut obiectul unor scurgeri de informații online arată că, potrivit unui nou raport, China a vizat Statele Unite și alte țări cu până la patru alte baloane de spionaj.
  • Mai multe dintre documentele care au fost postate pe un canal Discord arată că China a folosit în mod repetat baloane de spionaj în întreaga lume.
  • Unul dintre baloanele de spionaj suplimentare detaliate în document a zburat deasupra unui grup de atac al portavioanelor americane fără vreo ciocnire.

Documentele care au făcut obiectul unor scurgeri de informații online arată că, potrivit unui nou raport, China a vizat Statele Unite și alte țări cu până la patru alte baloane de spionaj, scrie Daily Wire.

Mai multe dintre documentele care au fost postate pe un canal Discord, care ar fi fost distribuite de Jack Teixeira, un tânăr de 21 de ani din Garda Națională Aeriană, arată că China a folosit în mod repetat baloane de spionaj în întreaga lume, potrivit unui raport al Washington Post.

Unul dintre baloanele de spionaj suplimentare despre care se menționează în document a zburat deasupra unui grup de atac al portavioanelor americane fără vreo ciocnire, în timp ce un alt balon s-a prăbușit în Marea Chinei de Sud. Informațiile privind momentul în care au avut loc aceste incidente nu sunt certe.

Pe lângă Killeen-23, celelalte două baloane sunt cunoscute sub numele de Bulger-21 și Accardo-21.

Potrivit documentului, Bulger-21 a călătorit în jurul lumii din decembrie 2021 până în mai 2022, înarmat cu echipamente de supraveghere. Se pare că avea o „încărcătură video cu mișcare completă, cu capacitatea de a face zoom”.

The Post a relatat că documentele par, de asemenea, să facă legătura între Bulger-21 și Eagles Men Aviation Science and Technology Group, o companie sancționată în legătură cu incidentul cu balonul spion de la începutul acestui an.

Citește și:

The post Scurgerile de informații dezvăluie mai multe operațiuni chinezești de spionaj cu baloane: Raport appeared first on Aleph News.

Previous post Cum va ajunge prințul Harry la aniversarea fiului său. Ziua de naștere coincide cu încoronarea regelui Charles
Next post FOTO. A început Coachella 2023. Ce artiști au performat în prima zi a festivalului