Samsung plănuieşte investiţii de 230 miliarde de dolari până în 2042, în Coreea de Sud

  • Samsung Electronics a anunțat miercuri că intenționează să investească 300 de trilioane de woni coreeni (228 miliarde de dolari) într-un nou complex de semiconductori în Coreea de Sud.
  • Măsura face parte dintr-un efort mai amplu al guvernului sud-coreean de a-și crește performanțele în domenii precum cipurile, ecranele, bateriile și vehiculele electrice.
  • Noua facilitate a Samsung va face parte dintr-un ,,cluster de semiconductori” care, potrivit guvernului, va fi cel mai mare din lume.

Samsung Electronics a declarat miercuri că intenţionează să investească 300 de trilioane de woni coreeni (228 miliarde de dolari) într-un nou complex de semiconductori în Coreea de Sud.

Investiţia va avea loc pe parcursul anilor până în 2042, a declarat un purtător de cuvânt al Samsung pentru CNBC.

Guvernul sud-coreean caută să unească cele mai mari companii de tehnologie din ţară pentru a stimula dezvoltarea în domenii cheie. Guvernul a transmis miercuri că 550.000 de miliarde de woni vor fi investite de sectorul privat până în 2026 în domenii precum cipuri, display-uri, baterii şi vehicule electrice.

Dar marele accent este pus pe semiconductori, componente critice pentru toate dispozitivele, de la smartphone-uri la maşini, şi care au devenit din ce în ce mai mult un punct important geopolitic. Mişcarea Coreei de Sud este văzută ca o modalitate de a recupera decalajul faţă de investiţiile agresive în cipuri ale SUA.

,,Preşedintele Yoon Suk-yeol a declarat că, deşi este important ca o industrie de înaltă tehnologie precum cea a semiconductoarelor să crească printr-un plan pe termen mediu sau lung, trebuie să avansăm rapid cu aceste planuri ca şi cum ar fi o chestiune de viaţă şi de moarte, având în vedere situaţia actuală a concurenţei globale” , a declarat purtătorul de cuvânt al lui Yoon, Lee Do-woon, într-o conferinţă de presă.

The post Samsung plănuieşte investiţii de 230 miliarde de dolari până în 2042, în Coreea de Sud appeared first on Aleph News.

Previous post VIDEO. Primul test al unei mașini zburătoare a avut loc într-un parc din Japonia
Next post VIDEO. Este asta cheia pentru a scăpa Tamisa de deșeurile de plastic? În fluviul londonez a fost amplasat un robot-shark care poate colecta 21.000 de sticle pe zi