Rusia afirmă că a lansat lovituri asupra trupelor ucrainene în mai multe regiuni

  • La est și la sud de aceasta, Rusia și-a concentrat forțele timp de luni de zile în provinciile Lugansk și Donețk.
  • Au fost găsite fragmente de obuze de obuziere Caesar de fabricație franceză.
  • Nivelurile de radiații la Zaporojie, cea mai mare centrală nucleară din Europa, rămân normale, potrivit ministerului.

Rusia a afirmat sâmbătă că forțele sale au lansat atacuri asupra pozițiilor ucrainene în mai multe părți ale Ucrainei și a acuzat Kievul că a efectuat bombardamente în apropierea centralei nucleare din Zaporojie.

Forțele rusești și-au desfășurat loviturile în regiunile Kherson, Mykolaiv, Harkov și Donețk, potrivit ministerului, care a adăugat că forțele ucrainene au desfășurat o ofensivă nereușită în apropiere de Pravdyne, în Herson. Nivelurile de radiații la Zaporojie, cea mai mare centrală nucleară din Europa, rămân normale, potrivit ministerului. Acesta a precizat că sâmbătă au fost înregistrate două incidente de bombardamente ucrainene în apropierea centralei.

Un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe a negat că forțele ucrainene ar fi efectuat bombardamente în apropierea instalației din sudul țării.Rusia și Ucraina s-au acuzat reciproc în repetate rânduri de bombardarea centralei Zaporojie.

Agenția Internațională pentru Energie Atomică a ONU a adoptat joi o rezoluție prin care a cerut Rusiei să pună capăt ocupației instalației. Alexey Kulemzin, primarul orașului Donetsk din estul Ucrainei, controlat de separatiștii pro-ruși, a declarat pe Telegram că patru persoane au fost ucise de bombardamente într-o zonă centrală a orașului. Au fost găsite fragmente de obuze de obuziere Caesar de fabricație franceză, a adăugat Kulemzin.

Între timp, agenția de știri TASS a citat autoritățile locale din regiunea rusă Belgorod, care au declarat că o persoană a fost ucisă de bombardamentele ucrainene. în ultimele săptămâni, forțele ucrainene au recucerit teritoriul deținut anterior de forțele ruse în regiunea nord-estică Harkov. La est și la sud de aceasta, Rusia și-a concentrat forțele timp de luni de zile în provinciile Lugansk și Donețk, pentru a extinde teritoriul deținut de separatiștii susținuți de Moscova din 2014.

The post Rusia afirmă că a lansat lovituri asupra trupelor ucrainene în mai multe regiuni appeared first on Aleph News.

Previous post Un expert în somn explică cum să adormi la loc în două minute
Next post Ce se întâmplă după ce migranții trec granița americană în căutare de azil?