Retrospectivă. Cele mai bune performanțe pentru sportul românesc în 2022

  • Canotajul și Kaiac-canoe au fost sporturile care ne-au adus, pe lângă natație, mari satisfacții în 2022.
  • Opt medalii, cinci de aur și trei de bronz, au adus sportivii noștri de la Europenele de la Munchen.
  • Cel mai bun echipaj al anului 2022 a fost declarat, de Federația Internațională de Caiac, Bodnar-Radiș.

Echipajul feminin al anului 2022, în canotajul mondial, a fost acordat de FIC (Federația Internațională de Canotaj) campioanelor mondiale și europene la dublu vâsle, Ancuța Bodnar și Simona Radiș.

De altfel, kaiacul și canotajul românesc au fost sporturile care au adus cele mai multe medalii în competițiile internaționale ale anului 2022.

La Europenele de la Munchen, România a câștigat cinci medalii de aur și trei de bronz. Acesta a fost cel mai bun rezultat pentru canotajul românesc din istoria participărilor la competiții de acest nivel. Ancuța Bodnar și Simona Radiș au fost printre echipajele care au adus o medalie de aur.

Și la Mondialele din Cehia, din septembrie, sportivii români au câștigat medalii de aur. Echipajul de 8+1, aceleași Bodnar și Radiș, Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan, la dublu rame, și Ionela Cozmiuc, la simplu vâsle, au adus aurul mondial pentru România.

Cătălin Chirilă a fost revelația românească la kaiac-canoe. El a devenit, în proba de 1.000 de metri, campion mondial și campion european. Născut la Sarichioi, Chirilă a fost inspirat de marele Patzaichin în dragostea pentru acest sport.

The post Retrospectivă. Cele mai bune performanțe pentru sportul românesc în 2022 appeared first on Aleph News.

Previous post Dr Adrian Marinescu, medic infecţionist, a vorbit despre breaking-news-ul din viața sa
Next post Primire călduroasă pentru Djokovic la primul său meci în Australia după ce a fost expulzat