Real Madrid este noua regină a Europei, câștigând cea de-a 14-a cupă a Ligii Campionilor

  • Real Madrid învinge pe Liverpool graţie unei erori din defensiva cormoranilor.
  • Unicul gol al partidei a fost marcat în minutul 59 de Vinicius Junior.
  • Antrenorul Carlo Ancelotti câştigă a patra finală de Cupa Campionilor Europeni din cariera de antrenor.

Real Madrid învinge pe Liverpool graţie unei erori din defensiva cormoranilor. Unicul gol al partidei a fost marcat în minutul 59 de Vinicius Junior. Antrenorul Carlo Ancelotti câştigă a patra finală de Cupa Campionilor Europeni din cariera de antrenor.

Liverpool şi Real Madrid s-au întâlnit pentru a treia oară în istorie într-o finală de Liga Campionilor. Meciul s-a jucat pe Stade de France, după ce Uefa a decis să schimbe gazda iniţială a evenimentului, Rusia, din cauza invaziei din Ucraina.

Jurgen Klopp, antrenorul lui Liverpool, a aliniat la start următoarea formaţie: în poartă pe (1) Alisson; în apărare (66) Alexander-Arnold,(5) Konate, (4) van Dijk şi (26) Robertson; în linia mediană (14) Henderson, (3) Fabinho şi (6) Thiago; iar în ofensivă i-a preferat pe (11) Salah, (10) Mane şi (23) Diaz. De cealaltă parte, Carlo Ancelotti a trimis în teren următoarea formaţie: în poartă (1) Courtois; în apărare (2) Carvajal, (3) Militao, (4) Alaba şi (23) Mendy; în linia mediană (10) Modric, (14) Casemiro şi (8) Kroos iar în linia de atac au fost aleşi titulari (15) Valverde, (9) Benzema şi (20) Vinicius Junior. Ambii tehnicieni au preferat formaţia de joc 4-3-3.

Prima repriză a debutat cu Liverpool în ofensivă, care şi-a creat numeroase ocazii de a marca, dar fără succes. Portarul lui Real Madrid, Thibaut Courtois, a parat remarcabil toate şuturile trimise de cormorani pe spaţiul porţii sale.

În minutul 43 Real Madrid sparge gheaţa şi înscrie golul de 1 la 0, după ce Karim Benzema preia o minge în careu şi marchează lejer de lângă doi adversari. Totuşi, după consultarea sistemului VAR, brigada de arbitri decide să anuleze golul pe motiv de off-side. Astfel, scorul rămânea egal la pauză.

Repriza secundă a continuat în aceeaşi notă echilibrată, însă tabela de marcaj nu a rămas pentru mult timp neschimbată. În minutul 59, o centrare în careu a lui Federico Valverde îl găseşte pe  Vinicius Junior în poziţie ideală, singur, în faţa porţii şi marchează. Real Madrid conducea din nou cu 1 la 0.

Formaţia antrenată de experimentatul antrenor Carlo Ancelotti avea să anihilieze jocul presat de trupa lui Jurgen Klopp, astfel că la finalul celor trei minute de prelungiri ale reprizei secunde, Real Madrid îşi adjudecă al 14-lea trofeu al Ligii Campionilor, record absolut. Însă şi tehnicianul madrilenilor şi-a îmbunătăţit recordul personal: are patru finale de cupă europeană câştigate din postura de antrenor.

Ancelotti deţine cele mai multe trofee de Cupa Campionilor dintre toţi antrenorii care au triumfat în prestigioasa competiţie.

The post Real Madrid este noua regină a Europei, câștigând cea de-a 14-a cupă a Ligii Campionilor appeared first on Aleph News.

Previous post Bicicleta este cea mai subestimată invenție a omenirii
Next post Rusia nu va folosi arme nucleare tactice în Ucraina, afirmă ambasadorul în Marea Britanie