Putin și Lukașenko fac haz de necaz pe seama haosului provocat de război

  • Liderul de la Kremlin s-a întâlnit la Sochi Alexandr Lukașenko pentru a discuta despre economiile celor două state.
  • Economia Rusiei rezistă destul de bine impactului sancțiunilor Vestului, a declarat preșdintele rus Vladimir Putin.
  • Președintele Belarusului a mulțumit Occidentului pentru impulsul oferit propriului progres. Și a ironizat situația economică a Vestului.

Liderul de la Kremlin s-a întâlnit la Sochi cu omologul său belarus Alexandr Lukașenko pentru a discuta despre economiile celor două state, care în ciuda sancțiunilor occidentale par că înfloresc, conform declarațiilor celor doi lideri.

În ciuda tuturor dificultăților, aș dori să remarc faptul că economia rusă rezistă și rezistă destul de bine la impactul sancțiunilor. Toate cifrele macroeconomice principale vorbesc despre acest lucru. Nu le voi enumera acum și vă voi arăta ce se întâmplă în timpul conversației noastre. Bineînțeles, nu este ușor. Tot ceea ce se întâmplă necesită o atenție și un efort deosebit din partea sectorului economic al guvernului” , a precizat Vladimir Putin.

Președintele Belarusului a mulțumit Occidentului pentru impulsul oferit propriului progres. Și a ironizat situația economică a Vestului.

Le mulțumim (Vestului) pentru că ne-au impulsionat propriul progres. Avem o piață vastă, avem resurse, avem tehnologie. În ceea ce privește ceea ce se întâmplă acolo, este evident că ne-au subestimat. Trăiau, își citeau propriile mijloace de informare în masă și de aceea au inflație, și tot ce se întâmplă între timp. Și totuși, îl învinovățesc pe Putin pentru tot” , a declarat Alexandr Lulașenko, președintele Belarusului.

Între timp, președintele Ucrainean Volodimir Zelenski a solcitat la Forumul de la Davos sancțiuni maxime împotriva Rusiei.
Și cred că astfel de sancțiuni împotriva Rusiei încă nu există și ar trebui să existe. Un embargo asupra petrolului rusesc, o blocadă completă a tuturor băncilor rusești, toate fără excepție. Abandonarea totală a sectorului IT rusesc și încetarea completă a comerțului cu agresorul” , a transmis Zelenski.

The post Putin și Lukașenko fac haz de necaz pe seama haosului provocat de război appeared first on Aleph News.

Previous post Zelenski la Davos: „Războiul din Ucraina putea fi evitat încă din toamna anului”
Next post Ion Cristoiu: După 32 de ani de stat de drept, Justiţia română stă mai departe sub puterea emoţiei colective