Prezervativele vor fi gratuite și pentru minori, anunță Emmanuel Macron

  • Gratuitatea prezervativelor în farmacii urmează să fie extinsă şi pentru minori, a declarat vineri președintele francez Emmanuel Macron.
  • Joi, președintele Republicii declarase că tinerii între 18 și 25 de ani ar putea, începând din 2023, să le obțină gratuit în farmacii, fără rețetă.
  • Emmanuel Macron mai indică faptul că, dincolo de HIV, screening-ul gratuit va fi extins „la alte patologii, la alți viruși, pentru că și aceasta este politica noastră de prevenire” .

Gratuitatea prezervativelor în farmacii urmează să fie extinsă şi pentru minori, a declarat vineri președintele francez Emmanuel Macron, care a recunoscut că a fost criticat pentru că a limitat această măsură cu o zi înainte la tinerii cu vârsta de 18-25 de ani, scrie Le Fiagro.

Banco, o vom face!” , a spus șeful statului într-un mesaj pe Twitter și un videoclip postat pe rețelele de socializare.

https://www.instagram.com/reel/Cl9P9rejXZv/?igshid=MDJmNzVkMjY%3D

Macron a surprins anunțând această măsură, joi, în cadrul unei călătorii dedicate sănătății tinerilor. În farmacii, prezervativele vor fi gratuite pentru tinerii de 18-25 de ani. Aceasta va începe de la 1 ianuarie. Este o mică revoluție a prevenirii” , a spus el.

Testare gratuită extinsă

După acest anunț, Macron spune, vineri în clipul de pe Twitter, că a fost criticat pentru că „mulți dintre tinerii noștri minori au deja relații sexuale și că trebuie să se poată proteja, că ar putea avea aceleași constrângeri financiare” .

„Vom pune echipele să lucreze pentru a putea extinde această măsură la minori (…) Cred că este o politică de prevenire foarte bună pentru a permite tuturor tinerilor să se protejeze” , adaugă el.

În videoclip, Emmanuel Macron mai indică faptul că, dincolo de HIV, screening-ul gratuit va fi extins „la alte patologii, la alți viruși, pentru că și aceasta este politica noastră de prevenire” .

The post Prezervativele vor fi gratuite și pentru minori, anunță Emmanuel Macron appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 289 de zile de invazie. Regiunile Donețk și Harkov sunt ținta unor atacuri intense ale Rusiei, potrivit armatei ucrainene
Next post OFF/ON THE RECORD, 11 decembrie 2022. Invitat, ora 21.55: Dacian Cioloș, europarlamentar, lider REPER