Ploile torențiale au provocat moartea a cel puțin 36 de persoane în India

  • Cel puțin 12 persoane au fost lovite de fulgere, în timp ce alte 24 au murit după ce casele lor s-au prăbușit în timpul ploilor necruțătoare.
  • Încălzirea globală a crescut, de asemenea, frecvența fulgerelor.
  • În ultimul an s-a înregistrat o creștere de 34% a numărului de trăsnete în India, ceea ce a dus la creșterea numărului de decese.

Vremea periculoasă a ucis cel puțin 36 de persoane în nordul Indiei în ultimele 24 de ore, dintre care 12 au murit după ce au fost lovite de fulgere.

În tot nordul statului Uttar Pradesh, 24 de persoane au murit după ce casele lor s-au prăbușit în timpul ploilor necruțătoare, a declarat Ranvir Prasad, comisarul pentru ajutorare.Mohamed Usman, în vârstă de 15 ani, se afla pe acoperișul prietenului său din orașul Prayagraj când a fost lovit de un fulger vineri seara, ucigându-l pe loc. Prietenul său Aznan, care poartă un singur nume, a fost rănit și este tratat la spital.

Imediat ce au pus piciorul pe acoperiș au fost loviți de fulger și fiul meu a murit, a declarat Mohammad Ayub, tatăl lui Usman.

Fulgerele sunt frecvente în timpul sezonului musonic din India, care durează din iunie până în septembrie. Colonelul Sanjay Srivastava, a cărui organizație, Lightning Resilient India Campaign, colaborează cu Departamentul de Meteorologie indian, a declarat că defrișările, epuizarea corpurilor de apă și poluarea contribuie la schimbările climatice, ceea ce duce la creșterea numărului de fulgere.

Încălzirea globală a crescut frecvența fulgerelor, a declarat Sunita Narain, director general la Centrul pentru Știință și Mediu.O creștere de 1 grad Celsius a temperaturii crește de 12 ori numărul fulgerelor. Fulgerele conțin până la un miliard de volți de electricitate și pot provoca pagube imense clădirilor atunci când lovesc.

În ultimul an s-a înregistrat o creștere de 34% a numărului de trăsnete în India, ceea ce a dus la creșterea numărului de decese.

The post Ploile torențiale au provocat moartea a cel puțin 36 de persoane în India appeared first on Aleph News.

Previous post Putin l-a demis pe adjunctul șefului apărării pe fondul eșecurilor din război
Next post InSecuritate. Iulian Chifu, consilier de stat la Cancelaria premierului: În momentul de faţă, Putin îşi joacă nu numai preşedinţia, cât şi succesiunea. Chiar şi această mobilizare numită parţială este tot un semnal că Rusia pierde