Personalul medical care l-a îngrijit pe Diego Maradona va fi judecat pentru omucidere

  • Opt persoane care l-au îngrijit pe Maradona până în momentul morții sale sunt acuzate de omucidere.
  • Judecătorul a decis că personalul medical i-a aplicat un tratament „deficitar și iregulat”.
  • Maradona a murit în urma unui stop cardiac.

Medicii, asistentele și un psiholog care l-au îngrijit pe legendarul fotbalist argentinian Diego Maradona vor fi judecați pentru omucidere, potrivit unei hotărâri publicate după o anchetă privind moartea acestuia în urma unui stop cardiac, potrivit Itv.

Judecătorul a decis că personalul medical responsabil de recuperarea lui Maradona în urma unei operații i-a aplicat un tratament „deficitar și iregulat”. Hotărârea a arătat că cele opt persoane care l-au îngrijit pe Maradona până în momentul morții sale sunt acuzate de omucidere.

Potrivit codului penal argentinian, această infracțiune duce, de obicei, la o pedeapsă de la 8 la 25 de ani de închisoare. Deocamdată nu există o dată stabilită pentru proces. Inculpații au negat responsabilitatea pentru moartea lui Maradona, iar unii dintre avocații lor au cerut respingerea cazului.

Considerat unul dintre cei mai mari jucători de fotbal din istorie, Diego a murit în noiembrie 2020 în urma unui atac de cord la Buenos Aires, la vârsta de 60 de ani. Anul trecut, o echipă de 20 de experți chemați să cerceteze moartea acestuia au ajuns la concluzia că personalul medical a acționat „într-o manieră inadecvată, deficitară și nepăsătoare”.

The post Personalul medical care l-a îngrijit pe Diego Maradona va fi judecat pentru omucidere appeared first on Aleph News.

Previous post Germania ridică alerta energetică națională din cauza „atacului economic” al Rusiei
Next post Meta și Microsoft se asociază pentru a defini viitorul metaversului. Apple și Google se retrag