Patriarhul Daniel a purtat discuţii cu Igor Grosu despre discriminarea Mitropoliei Basarabiei

  • Patriarhul Daniel s-a întâlnit joi cu Igor Grosu, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, care a fost însoţit de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu şi de premierul României, Nicolae Ciucă.
  • S-au discutat aspecte care ţin de faptul că Mitropolia Basarabiei este discriminată.
  • Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a semnalat că unele dintre problemele care privesc tratamentul egal sunt în curs de soluţionare.

Patriarhul Daniel s-a întâlnit joi cu Igor Grosu, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, care a fost însoţit de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu şi de premierul României, Nicolae Ciucă. S-au discutat aspecte care ţin de faptul că Mitropolia Basarabiei este discriminată.

Igor Grosu, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor din România şi premierul român Nicolae Ciucă, s-au întâlnit la Patriarhia Română cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, pentru a discuta modalităţi concrete de a sprijini mai intens activităţile Mitropoliei Basarabiei, din cadrul Bisericii Ortodoxe Române.

Potrivit unui comunicat transmis de Cancelaria Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în cadrul întrevederii, s-au discutat aspecte care ţin de faptul că Mitropolia Basarabiei este discriminată sub toate aspectele, de trei decenii, faţă de Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove, aflată sub jurisdicţia Patriarhiei Moscovei.

„Patriarhul României a solicitat tratament egal pentru Mitropolia Basarabiei, astfel încât să se permită clericilor acesteia să acorde asistenţă religioasă în armată, penitenciare şi spitale, precum şi să fie invitaţi la evenimentele oficiale la care sunt chemaţi clericii din cealaltă structură bisericească de pe teritoriul Republicii Moldova. Totodată, Patriarhul României a reiterat solicitarea ca autorităţile de stat ale Republicii Moldova să retrocedeze clădirile fostei Facultăţi de Teologie Ortodoxă şi ale fostului Seminar Teologic din Chişinău. De asemenea, a solicitat atribuirea compensatorie a unui imobil în schimbul fostului sediu al Mitropoliei Basarabiei, care a fost demolat în perioada comunistă, iar pe locul acestuia a fost edificată clădirea actuală a Guvernului Republicii Moldova”, se arată în comunicatul citat.

Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a semnalat că unele dintre problemele care privesc tratamentul egal sunt în curs de soluţionare, la fel şi solicitările privind atribuirea unor imobile către Mitropolia Basarabiei.

The post Patriarhul Daniel a purtat discuţii cu Igor Grosu despre discriminarea Mitropoliei Basarabiei appeared first on Aleph News.

Previous post STUDIU. Lămpile de uscat pentru unghii cu raze UV pot distruge ADN-ul din mâini
Next post LIVE UPDATE. 331 zile de invazie. Sisteme defensive de rachete au fost ridicate pe acoperișurile Moscovei