Parisul va găzdui următoarea ediție a Jocurilor Olimpice. Poliția franceză a efectuat un raid la sediul organizatorilor

Parisul va găzdui următoarea ediție a Jocurilor Olimpice. Poliția franceză a efectuat un raid la sediul organizatorilor

Parisul va găzdui următoarea ediție a Jocurilor Olimpice. Poliția franceză a efectuat un raid la sediul organizatorilorParisul va găzdui următoarea ediție a Jocurilor Olimpice. Poliția franceză a efectuat un raid la sediul organizatorilor

  • Poliția franceză a efectuat un raid la sediul organizatorilor Jocurilor Olimpice de la Paris, în cadrul unei anchete privind suspiciuni de corupție.
  • Va fi pentru a treia oară când capitala Franței va găzdui Jocurile de Vară.
  • Cea de-a 33-a ediție a Jocurilor Olimpice de vară se va desfășura de vineri, 26 iulie 2024.

Peste 10.000 de sportivi din 206 țări sunt așteptați să participe la cele 329 de evenimente, reprezentând peste 28 de sporturi în cadrul următoarei ediții a Jocurilor Olimpice, scrie The Telegraph. Comitetul Internațional Olimpic a recomandat ca sportivii ruși și belaruși să poată participa la calificările pentru Jocurile Olimpice. Cu toate acestea, CIO nu a luat încă o decizie finală cu privire la posibilitatea ca cele două națiuni să poată concura la Jocurile propriu-zise.

Președintele CIO, Thomas Bach, a declarat că doar sportivii individuali și neutri din aceste țări ar trebui să aibă voie să concureze, nu și echipele. CIO este în dezacord cu cea a World Athletics, al cărui președinte, Lord Coe, a declarat că atleții ruși și belaruși vor fi interziși la evenimentele din cadrul World Series.

Poliția franceză a efectuat un raid la sediul organizatorilor Jocurilor Olimpice de anul viitor de la Paris, în cadrul unei anchete privind suspiciuni de corupție. Perchezițiile au loc într-un moment în care sportul francez a fost afectat de importante tulburări administrative separate și controverse.

Brigitte Henriques a demisionat din funcția de președinte al Comitetului Național Olimpic francez în luna mai, ceea ce a determinat Comitetul Internațional Olimpic să emită o declarație în care a cerut „tuturor să își asume responsabilitatea pentru ca disputele interne care au afectat CNOSF (Comitetul Național Olimpic și Sportiv Francez) în ultimele luni să înceteze”.

Totul vine în urma haosului organizatoric de la finala Ligii Campionilor de la Paris de anul trecut. Le Graet a negat acuzațiile înainte de plecarea sa.

Citește și:

The post Parisul va găzdui următoarea ediție a Jocurilor Olimpice. Poliția franceză a efectuat un raid la sediul organizatorilor appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

LIVE UPDATE. Ziua 482 de război în Ucraina. UE și partenerii îi vor aduce în fața justiției pe autorii de crime internaționale Previous post LIVE UPDATE. Ziua 482 de război în Ucraina. UE și partenerii îi vor aduce în fața justiției pe autorii de crime internaționale
FOTO. Cum arată mascota de la EURO 2024? Fanii vor alege prin vot numele acesteia Next post FOTO. Cum arată mascota de la EURO 2024? Fanii vor alege prin vot numele acesteia