Omul de ştiinţă rus arestat zilele trecute sub suspiciunea de trădare de ţară a murit

  • Fizicianul Dmitri Kolker, care suferea de cancer pancreatic în stadiu avansat, a murit într-un spital din apropierea închisorii Lefortovo.
  • Familia şi avocaţii au declarat că omul de știință a fost reţinut, iar casa sa a fost percheziţionată de către serviciul de securitate FSB.
  • Aceştia au mai declarat că acuzaţiile de trădare s-au bazat pe prelegeri pe care Kolker le-a ţinut în China, deşi conţinutul acestora fusese aprobat de FSB.

Omul de ştiinţă rus, care a fost arestat săptămâna trecută în Siberia sub suspiciunea de trădare de ţară, a murit, au declarat duminică avocaţii şi un membru al familiei.

Fizicianul Dmitri Kolker, care suferea de cancer pancreatic în stadiu avansat, a fost luat de pe patul său de spital şi îmbarcat într-un zbor de mai bine de patru ore spre Moscova, unde avocaţii au declarat că a fost dus la închisoarea Lefortovo şi a murit, ulterior, într-un spital din apropiere, relatează Reuters, citat de Mediafax.

Vărul său, Anton Dianov, a declarat pentru Reuters că acuzaţia că ar fi dat secrete de stat către China este absurdă.

„Era un om de ştiinţă, îşi iubea ţara, lucra în ţara sa în ciuda numeroaselor invitaţii din partea unor universităţi şi laboratoare de top pentru a merge să lucreze în străinătate. El dorea să lucreze în Rusia, dorea să predea studenţilor de acolo. Aceste acuzaţii sunt absolut ridicole şi extrem de crude şi neobişnuite pentru a fi aduse unui om atât de bolnav. Ştiau că se afla pe patul de moarte şi au ales să îl aresteze”, a spus el.

Familia şi avocaţii au declarat că omul de știință a fost reţinut, iar casa sa a fost percheziţionată de către serviciul de securitate FSB.

Aceştia au mai declarat că acuzaţiile de trădare – care se pedepsesc cu până la 20 de ani – s-au bazat pe prelegeri pe care Kolker le-a ţinut în China, deşi conţinutul acestora fusese aprobat de FSB.

The post Omul de ştiinţă rus arestat zilele trecute sub suspiciunea de trădare de ţară a murit appeared first on Aleph News.

Previous post O fetiță de doar 10 ani din SUA nu poate face avort după noile reglementări
Next post Roma vrea să impună noi reguli pentru plimbările pe scuter, după ce numărul accidentelor grave în trafic a luat amploare