O figură „asemănătoare unui șarpe” a fost văzută alunecând pe suprafața Soarelui. Oamenii de știință analizează fenomenul ciudat

  • O înregistrare video incredibilă arată cum un șarpe solar” zboară pe Soare.
  • O figură asemănătoare unui șarpe” a fost observată alunecând pe suprafața soarelui, iar ESA a publicat o înregistrare incredibilă a evenimentului.
  • Mișcarea acesteia i-a adus numele de șarpele solar”, deoarece se mișcă precum o reptilă sub suprafața exterioară a soarelui.

Agenția Spațială Europeană a publicat imagini șocante cu un eveniment solar ciudat de pe Soare. Înregistrarea video arată o figură contorsionată, asemănătoare unui șarpe, care se deplasează pe suprafața soarelui. Mișcarea acesteia i-a adus numele de șarpele solar”, deoarece se mișcă precum o reptilă sub suprafața exterioară a Soarelui.

ESA a declarat că a fost văzut pe 5 septembrie și că este un tub de plasmă rece suspendat de câmpuri magnetice în plasma înconjurătoare mai fierbinte a atmosferei solare”. Plasma, care este creată atunci când gazul atinge o temperatură atât de ridicată încât atomii săi încep să piardă particule, este încărcată electric și sensibilă la câmpuri magnetice.

Tot gazul din atmosfera Soarelui este plasmă, deoarece temperatura atinge peste un milion de grade Celsius. Videoclipul ESA cu acest eveniment a fost construit dintr-un time-lapse de imagini ale Soarelui de la Extreme Ultraviolet Imager de la bordul Solar Orbiter, în timp ce acesta se apropia de Soare pentru o trecere scurtă” pe 12 octombrie.


Viziunea asemănătoare unui șarpe” se deplasează de-a lungul unui filament lung din câmpul magnetic al Soarelui, care se întinde de la o parte la alta a acestuia. Dr. David Long de la Mullard Space Science Laboratory din Marea Britanie a declarat că plasma curge dintr-o parte în alta, dar câmpul magnetic este răsucit.

Obțineți această schimbare de direcție pentru că privim în jos la o structură răsucită”. Plasma trebuie” să fi călătorit cu viteze de până la 170 km pe secundă, dar în realitate a avut nevoie de aproximativ trei ore pentru a parcurge distanța pe suprafața Soarelui. Solar Orbiter este o misiune de colaborare între ESA și NASA, care a fost lansată în februarie 2020.

The post O figură „asemănătoare unui șarpe” a fost văzută alunecând pe suprafața Soarelui. Oamenii de știință analizează fenomenul ciudat appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 271 zile de invazie. Rusia a folosit deja peste 4.700 de rachete în Ucraina de la începutul războiului
Next post Reacţia MAE, după ce prim-ministrul Ungariei Viktor Orban a purtat un fular cu harta Ungariei Mari