Noul ambasador al Ucrainei la Berlin se teme de avertismentele nucleare adresate de Putin

  • Noul ambasador al Ucrainei în Germania a avertizat că nu trebuie să respingă amenințarea că Rusia ar putea folosi arme nucleare în conflictul actual.
  • Rusia trebuia confruntată de pe o poziție de forță, a spus ambasadorul.
  • Makeiev a declarat că, după anexarea peninsulei Crimeea, Germania s-a temut să provoace Rusia.

Noul ambasador al Ucrainei în Germania a avertizat că nu trebuie să respingă amenințarea că Rusia ar putea folosi arme nucleare în conflictul actual, în declarații făcute presei germane și publicate duminică.

Președintelui rus Vladimir Putin trebuie să i se spună că utilizarea armelor nucleare nu este o opțiune”, a declarat Oleksii Makeiev pentru grupul de ziare Funke Media Group.

Rusia trebuia confruntată de pe o poziție de forță, a spus ambasadorul. În caz contrar, Moscova va merge întotdeauna mai departe”.

Makeiev a declarat că, după anexarea peninsulei Crimeea, Germania s-a temut să provoace Rusia. Ucraina a fost lăsată pe cont propriu, iar rezultatul poate fi văzut acum, a spus el. În ciuda faptului că oferă sprijin general Rusiei, China a indicat, de asemenea, că respinge utilizarea armelor nucleare.

The post Noul ambasador al Ucrainei la Berlin se teme de avertismentele nucleare adresate de Putin appeared first on Aleph News.

Previous post EXCLUSIV/ InSecuritate. Theodor Livinschi (ACCER): Nu considerăm că este oportun ca întregul consum să fie reglementat şi nici nu credem că acest lucru e posibil
Next post LIVE UPDATE. 257 de zile de invazie. Rusia simulează retragerea din Herson pentru a atrage forțele Kievului în luptă, afirmă un oficial militar ucrainean