Metsola călătorește la Kiev și consolidează sprijinul UE pentru Ucraina: „Vom merge până la capăt cu tine”

  • Ucraina ar putea începe negocierile de aderare la UE în acest an, afirmă preşedintele Parlamentului European.
  • Roberta Metsola s-a întâlnit sâmbătă cu preşedintele Volodimir Zelenski în oraşul Lviv, din vestul Ucrainei.
  • UE a convenit în iunie să pună Ucraina pe calea spre aderare.

Ucraina ar putea începe negocierile de aderare la UE în acest an, afirmă preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, care s-a întâlnit, sâmbătă, cu Volodimir Zelenski. Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a sugerat că Ucraina ar putea începe negocierile de aderare la UE în acest an.

Roberta Metsola s-a întâlnit sâmbătă cu preşedintele Volodimir Zelenski în oraşul Lviv, din vestul Ucrainei. Ea a scris, vineri, într-un tweet: „Viitorul Ucrainei este în Uniunea Europeană. Vom merge până la capăt alături de voi”.

UE a convenit în iunie să pună Ucraina pe calea spre aderare. În cadrul unei conferinţe de presă cu Zelenski, ea a declarat că „toţi cei responsabili” pentru presupusele crime de război ruseşti în Ucraina, inclusiv Vladimir Putin, trebuie să fie aduşi în faţa justiţiei înainte de a se ajunge la o pace durabilă.

De asemenea, ea şi-a exprimat sprijinul pentru anunţul UE de joi, potrivit căruia un centru internaţional pentru urmărirea penală a crimei de agresiune – actul de a invada o altă ţară – va fi înfiinţat la Haga pentru a investiga invazia rusă.

The post Metsola călătorește la Kiev și consolidează sprijinul UE pentru Ucraina: „Vom merge până la capăt cu tine” appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 374 zile de invazie rusă. Biden spune că SUA și Germania au lucrat în paralel pentru a sprijini Ucraina
Next post Liderul cecen Ramzan Kadîrov, un aliat apropiat lui Putin, este foarte bolnav: se crede că ar fi putut fi otrăvit