Mesajul de Crăciun al regelui Charles al III-lea reflectă problemele economice ale poporului britanic

Regele Charles a comunicat primul său mesaj de Crăciun în calitate de monarh al Marii Britanii, într-o perioadă nefastă a regatului unde cetăţenii britanici au de suferit de pe urma pandemiei, inflaţiei, tensiunilor politice, crizei energetice şi efectelor post-Brexit.

El a vorbit despre „marea anxietate şi greutăţi” pentru cei care se luptă să-şi plătească facturile şi să-şi menţină familiile hrănite şi la căldură. 

Totodată,  a adus un omagiu mamei sale, regina Elizabeth a II-a, care este înmormântată în capelă în urma decesului de pe 8 septembrie 2022.

„Vreau în mod deosebit să aduc un omagiu tuturor acelor oameni minunat de amabili care oferă  hrană sau donaţii, sau cea mai preţioasă marfă dintre toate, timpul lor, pentru a-i sprijini pe cei din jur care au cea mai mare nevoie”, a transmis Regele.

Mesajul a fost însoţit de imagini cu organizaţii caritabile şi voluntari care oferă mâncare persoanelor fără adăpost. 

Palatul Buckingham a transmis, potrivit BBC, că fondurile donate după moartea regretatei Regine au fost date unei organizaţii caritabile menite să-i sprijne pe cei care nu pot plăti facturile la energie.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/JW7PV8cfiiM" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

The post Mesajul de Crăciun al regelui Charles al III-lea reflectă problemele economice ale poporului britanic appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 305 zile de invazie. Statul Major General al Ucrainei: Rușii le interzic locuitorilor din localitatea Hersonsă iasă din case
Next post Viscol nemilos în America de Nord. Aproape 250 de milioane de persoane sunt afectate şi s-au înregistrat cel puţin 28 decese