Mariah Carey, dată în judecată pentru „All I want for Christmas”. Cine îi cere 20 milioane de dolari

  • Cântăreața Mariah Carey este dată în judecată pentru cel puțin 20 de milioane de dolari pentru încălcarea drepturilor de autor de către Andy Stone pentru celebra ei melodie „All I want for Christmas”. 
  • Compozitorul susține că a co-scris și înregistrat o melodie numită „All I Want For Christmas Is You” înainte ca Carey să-și lanseze melodia sub același nume, care a rămas în istorie.
  • Potrivit procesului obținut de TMZ, Stone crede că piesa ei a inspirat-o pe cea al lui Carey și vrea o parte din profiturile ei. Și-a înregistrat melodia în 1989 la Nashville, iar grupul Vince Vance & The Valiants a înregistrat-o și chiar a realizat un videoclip muzical.

Stone Claims a primit difuzare extinsă și a fost în topurile Billboard în 1993, în timpul sezonului de Crăciun. Carey și-a lansat melodia în anul următor.

Carey și Walter Afanasieff ar fi co-scris cântecul în 15 minute pentru a dezvolta melodia, structura cântecului și acordurile. A fost compus complet în doar câteva ore, conform NY Post.

Procesul a cerut ca Carey și Afanaseiife să înceteze și să renunțe la distribuirea ulterioară a cântecului. „În pofida cererii reclamantului, pârâții continuă să exploateze munca reclamantului: „Tot ceea ce vreau de Crăciun ești tu”, culegând premii financiare extraordinare în detrimentul reclamantului”, se arată în NY Post.

Potrivit documentelor, co-scriitorii au încălcat cu bună știință drepturile de autor al lui Stone asupra lucrării, „Pentru câștigul comercial, profitul personal și îmbogățirea fără justă cauză a inculpaților și prejudiciul ireparabil și pierderea financiară” a continuat Stone.

Forbes a raportat un studiu din 2016 al The Economist unde s-a constatat că Carey câștigă aproximativ 2,5 milioane de dolari pe an pentru cântec. Potrivit studiului, ea a câștigat 60 de milioane de dolari până în 2016 de la prima lansare a piesei. Deci ea poate să fi câștigat mai mult de 72 de milioane de dolari dintr-o singură melodie.

Clasicul Crăciunului, a fost de atunci acoperit de mai mulți artiști, iar Carey a lansat diferite versiuni și videoclipuri muzicale. În 2011, a lansat chiar și o versiune cu Justin Bieber și a realizat un videoclip care acum are 213,7 milioane de vizualizări.

The post Mariah Carey, dată în judecată pentru „All I want for Christmas”. Cine îi cere 20 milioane de dolari appeared first on Aleph News.

Previous post Cât mai durează războiul din Ucraina? Previziunile lui Mihail Podoliak
Next post În Tanzania, șobolanii sunt antrenați să descopere supraviețuitori de cutremure