Marea Britanie vrea să vaccineze toți bărbații homosexuali și bisexuali, mult mai predispuși la variola maimuței

  • Autoritățile britanice recomandă ca bărbaților homosexuali și bisexuali, expuși în fața unui risc sporit de expunere la variola maimuței, să li se ofere vaccinul Imvanex, în contextul în care focarul epidemiologic provocat de aceasta boală virală se intensifică, mai ales, în Europa.
  • UKHSA a precizat că un medic poate recomanda vaccinarea unei persoane care „are mai mulți parteneri sau care întreține relații sexuale colective”.
  • Variola maimuței nu este clasificată ca fiind o infecție cu transmitere sexuală, dar poate fi contractată prin intermediul contactului care are loc în timpul actului sexual.

Agenția britanică de securitate sanitară (UKHSA) a declarat că ar trebui să se ofere vaccinuri bărbaților homosexuali și bisexuali, care prezintă un risc mai mare de a contracta variola maimuței.

Aceasta recomandă oferirea vaccinului antivariolic Imvanex, care s-a dovedit a fi eficient împotriva acestui virus.

UKHSA a precizat că un medic poate recomanda vaccinarea unei persoane care „are mai mulți parteneri sau care întreține relații sexuale colective”.

Oricine poate contracta variola maimuței, dar agenția a precizat că datele arată niveluri mai ridicate de transmitere „în cadrul, dar nu exclusiv, homosexualilor, bisexualilor și al altor bărbați care întrețin relații sexuale cu persoane de același sex”.

Variola maimuței nu este clasificată ca fiind o infecție cu transmitere sexuală, dar poate fi contractată prin intermediul contactului care are loc în timpul actului sexual.

Prin oferirea unui vaccin, se speră să „rupă lanțurile de transmitere”

În Marea Britanie au fost confirmate 793 de cazuri până la data de 20 iunie: 766 în Anglia, 18 în Scoția, trei în Irlanda de Nord și șase în Țara Galilor.

Strategia a fost aprobată de Comitetul comun pentru vaccinare și imunizare („Joint Committee on Vaccination and Immunisation” – JCVI), care a condus abordarea Regatului Unit în ceea ce privește vaccinarea împotriva COVID-19.

Anterior, UKHSA a recomandat vaccinul doar pentru contacții apropiați ai cazurilor, inclusiv pentru lucrătorii din domeniul sănătății.

NHS England urmează să ofere, în scurt timp, detalii privind modul în care persoanele eligibile pot obține vaccinul. Oamenii sunt sfătuiți să nu se prezinte până nu sunt contactați.

Dr. Mary Ramsay, șefa departamentului de imunizare de la UKHSA, a declarat că depistarea contactelor a ajutat la limitarea răspândirii variolei maimuțelor și că, prin oferirea unui vaccin, se speră să „rupă lanțurile de transmitere”.

„Deși cele mai multe cazuri sunt ușoare, la unele persoane pot apărea boli grave, așa că este important să folosim vaccinul disponibil pentru a viza grupurile în care răspândirea este în curs”, a spus ea.

Profesorul Paul Hunter, de la școala de medicină a Universității East Anglia, a declarat că noua strategie de vaccinare este un lucru corect”.

„Aș dori doar să adaug că variola maimuței se răspândește din cauza contactelor frecvente, multiple, apropiate și intime. Variolei nu-i pasă dacă aceste contacte sunt de același sex sau de sex mixt și, prin urmare, cred că ar trebui să fim pregătiți să începem să oferim vaccinul”.

Peste 2.500 de cazuri au fost raportate în peste 35 de țări din afara Africii, unde variola maimuței este endemică.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat, săptămâna trecută, că virusul va fi redenumit după ce experții au cerut o alternativă „nediscriminatorie”.

The post Marea Britanie vrea să vaccineze toți bărbații homosexuali și bisexuali, mult mai predispuși la variola maimuței appeared first on Aleph News.

Previous post Ucraina și Ungaria au convenit să dezvolte cooperarea în sectorul energetic
Next post Rusia ameninţă Lituania după interdicţia traficului de mărfuri către Kaliningrad