Marcel Ciolacu: „Salariul minim trebuie majorat de la 1 ianuarie. Nu putem doar să ne plângem că nu avem forţă de muncă”

  • Salariul minim trebuie majorat de la 1 ianuarie, pentru că, în caz contrar, migraţia forţei de muncă va continua către alte zone, spune Marcel Ciolacu:
  • „Trebuie să intervenim, nu putem doar să ne plângem că nu avem forţă de muncă”, spune acesta.
  • El mai afirmă că „este importantă hotărârea foarte clară” că vor creşte şi salariul minim pe economie, că vor creşte şi pensiile.

Salariul minim trebuie majorat de la 1 ianuarie, pentru că, în caz contrar, migraţia forţei de muncă va continua către alte zone, spune Marcel Ciolacu: „Trebuie să intervenim, nu putem doar să ne plângem că nu avem forţă de muncă”.

„Din punctul meu de vedere, ele trebuie majorate de la 1 ianuarie. Vedem ce se întâmplă şi în celelalte state europene, este o bătălie pe forţa de muncă. Trăim cu toţii în Uniunea Europeană şi există o migraţie a forţei de muncă. Fără să mărim salariul minim pe economie, migraţia va continua către alte zone. Deci trebuie să intervenim, nu putem doar să ne plângem că nu avem forţă de muncă sau să căutăm soluţii nu neapărat adecvate pentru a menţine forţa de muncă. Trebuie să intrăm într-o normalitate”, spune Marcel Ciolacu, întrebat dacă ar fi de acord cu o majorare a salariului minim, dar nu de la 1 ianuarie.

El mai afirmă că „este importantă hotărârea foarte clară” că vor creşte şi salariul minim pe economie, că vor creşte şi pensiile.

„Sunt ferm convins, după anumite discuţii – şi nu vă ascund faptul că, chiar dacă nu am avut acele celebre coaliţii, asta nu a însemnat că împreună cu prim-ministrul şi resposnsabilii din Ministerul de Finanţe noi nu am avut întâlniri şi nu am discutat şi despre execuţia bugetară de anul acesta, discutăm şi despre următoarea rectificare bugetară şi de viitorul buget. În acest moment, este prima oară de la Revoluţia când bugetul va fi făcut pe programe, cred că este o dezvoltare şi a statului român dar şi a viitoarei Românii pe care ne-o dorim. Câte procente sunt nu am stabilit încă în coaliţie, dar sunt ferm convins că vom stabili cât mai repede acest lucru”, conchide liderul PSD.

The post Marcel Ciolacu: „Salariul minim trebuie majorat de la 1 ianuarie. Nu putem doar să ne plângem că nu avem forţă de muncă” appeared first on Aleph News.

Previous post Volodimir Zelenski: „Lumea nu-l va ierta niciodată nici pe Putin, nici pe Rusia, dacă acesta foloseşte arme nucleare”
Next post LIVE UPDATE. 226 de zile de invazie. Ucraina spune că a recuperat aproximativ 120 de așezări în ultimele 2 săptămâni în regiunile din nord-est și sud