LIVE UPDATE. Ziua 490 de război în Ucraina. Casa Albă condamnă „atacurile brutale” ale Rusiei asupra orașului Kramatorsk

LIVE UPDATE. Ziua 490 de război în Ucraina. Casa Albă condamnă „atacurile brutale” ale Rusiei asupra orașului Kramatorsk

LIVE UPDATE. Ziua 490 de război în Ucraina. Casa Albă condamnă „atacurile brutale” ale Rusiei asupra orașului KramatorskLIVE UPDATE. Ziua 490 de război în Ucraina. Casa Albă condamnă „atacurile brutale” ale Rusiei asupra orașului Kramatorsk

  • Statele Unite au condamnat marți Rusia pentru „loviturile sale brutale” împotriva poporului ucrainean, după atacurile cu rachete de la Kramatorsk.
  • Oficialii de la Casa Albă au adăugat că Joe Biden a discutat duminică cu Volodimir Zelenski și i-a spus că SUA „vor continua să fie alături de Ucraina” .
  • În cursul zilei de marți, SUA au anunțat un nou pachet de sprijin pentru Ucraina, în valoare totală de 500 de milioane de dolari.

UPDATE ORA 02:00

Două rachete rusești au lovit orașul Kramatorsk din estul Ucrainei și au ucis cel puțin patru persoane, iar alte 42 de persoane au fost rănite, au anunțat poliția și armata din Ucraina.

Kramatorsk este un oraș important situat la vest de liniile de front din provincia Donețk și un obiectiv-cheie în avansarea Rusiei spre vest, care încearcă să captureze întreaga regiune.

UPDATE ORA 01:00

ONU a declarat un număr de 77 de execuții și peste 800 de cazuri de tortură a civililor pașnici de către ruși, de la începutul războiului.

„Forțele rusești, autoritățile de aplicare a legii și autoritățile din penitenciare au folosit pe scară largă tortura și alte tratamente dure împotriva civililor deținuți”, a declarat Bogner, seful ONU pentru Drepturile Omului din Ucraina.

Știrea inițială

Statele Unite au condamnat marți Rusia pentru „loviturile sale brutale” împotriva poporului ucrainean, după atacurile cu rachete de la Kramatorsk, scrie Al Jazeera.

„Condamnăm loviturile brutale ale Rusiei împotriva poporului ucrainean, care au provocat moarte și distrugeri pe scară largă și au luat viața atâtor civili ucraineni” , a declarat un purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe.

Oficialii de la Casa Albă au adăugat că Joe Biden a discutat duminică cu Volodimir Zelenski și i-a spus că SUA „vor continua să fie alături de Ucraina și să furnizeze Ucrainei arme și echipamente pentru a se apăra împotriva agresiunii rusești”, scrie Sky News.

În cursul zilei de marți, SUA au anunțat un nou pachet de sprijin pentru Ucraina, în valoare totală de 500 de milioane de dolari.

Citește și

Lukașenko pregătește armata pentru luptă: „Amenințarea unui nou conflict global nu a fost niciodată atât de aproape ca astăzi”

Averea găsită în biroul lui Evgheni Prigojin. Ce sumă de bani a fost descoperită la Sankt Petersburg

Evgheni Prigojin a ajuns marți dimineață la Minsk cu avionul. O parte a mercenarilor Wagner au intrat în Belarus pe cale terestră

The post LIVE UPDATE. Ziua 490 de război în Ucraina. Casa Albă condamnă „atacurile brutale” ale Rusiei asupra orașului Kramatorsk appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Seth Rogen duce Țestoasele Ninja la luptă Previous post Seth Rogen duce Țestoasele Ninja la luptă
Investitorii se pregătesc să arunce din nou cu bani în Inflection A.I. cu evaluare de aproximativ 4 miliarde de dolari. Bill Gates a fost unul dintre investitori Next post Investitorii se pregătesc să arunce din nou cu bani în Inflection A.I. cu evaluare de aproximativ 4 miliarde de dolari. Bill Gates a fost unul dintre investitori