LIVE UPDATE. Ziua 463 de invazie rusă. Bombardamentele continuă în jurul orașului Bakhmut, în timp ce confruntările de pe teren se atenuează

LIVE UPDATE. Ziua 463 de invazie rusă. Bombardamentele continuă în jurul orașului Bakhmut, în timp ce confruntările de pe teren se atenuează

LIVE UPDATE. Ziua 463 de invazie rusă. Bombardamentele continuă în jurul orașului Bakhmut, în timp ce confruntările de pe teren se atenueazăLIVE UPDATE. Ziua 463 de invazie rusă. Bombardamentele continuă în jurul orașului Bakhmut, în timp ce confruntările de pe teren se atenuează

  • S-a înregistrat o scădere semnificativă a ostilităților pe teren în jurul orașului Bakhmut.
  • Bombardamentele continuă neîncetat, spun oficialii ucraineni.
  • Plecarea unităților Wagner și înlocuirea lor cu forțe regulate rusești a continuat, a declarat Cherevatyi.

UPDATE ORA 05.00 Cel puțin 2 persoane au fost rănite în loviturile de dimineață în regiunea rusă Belgorod, potrivit guvernatorului

Cel puțin două persoane au fost rănite joi dimineață în orașul Shebekino din regiunea rusă Belgorod, care se învecinează cu Ucraina, a declarat un oficial de rang înalt.

Bombardamentele efectuate de forțele ucrainene au durat o oră, potrivit guvernatorului din Belgorod, Viaceslav Gladkov.

Unul dintre răniți se află în stare critică după ce i-a fost amputat brațul stâng. Celălalt a suferit o comoție cerebrală și a mers la spital, fiind în stare stabilă, potrivit guvernatorului.

„Serviciile de urgență se află la fața locului. În zonă vor fi efectuate ronduri din ușă în ușă în timpul zilei”, a declarat Gladkov.

UPDATE ORA 04.00 Copiii ruși sunt evacuați în timp ce bombardamentele se intensifică în mai multe zone de la graniță

Mai multe țări reacționează la atacurile cu drone de marți de la Moscova, care au rănit două persoane și au avariat mai multe clădiri, potrivit presei de stat ruse.

Ucraina a negat implicarea, chiar dacă un oficial de rang înalt a lăsat să se înțeleagă că Rusia își gustă din propriul medicament după luni de bombardamente asupra orașelor ucrainene.

UPDATE ORA 03.00 Mai multe evacuări de la granița cu Rusia vor avea loc în această săptămână, potrivit guvernatorului

Mai multe femei și copii vor fi evacuați în această săptămână, în condițiile în care la granița cu Rusia se înregistrează bombardamente, a declarat miercuri guvernatorul Belgorodului, Viaceslav Gladkov.

Miercuri, aproximativ 300 de copii au fost deja evacuați din Belgorod în zona Voronej.

Gladkov a adăugat că 200 de persoane, inclusiv mame cu copii mici și bunici, vor fi evacuate joi în Penza.

UPDATE ORA 02.00 O înregistrare video arată că rachete Patriot au fost folosite împotriva recentelor atacuri cu rachete rusești la Kiev

O înregistrare video realizată la începutul acestei săptămâni la Kiev arată rămășițele unei rachete Patriot PAC-3 de fabricație americană, ceea ce indică faptul că sistemul de apărare aeriană a fost folosit luni, când forțele rusești au tras 11 rachete balistice și de croazieră asupra capitalei ucrainene.

Experții în armament contactați de CNN au confirmat că rămășițele – fără focos – par să fie cele ale tipului de rachetă furnizat Ucrainei pentru bateriile Patriot donate recent.

UPDATE ORA 01.00 Administrația Biden anunță un nou pachet de securitate de 300 de milioane de dolari pentru Ucraina

Administrația Biden a anunțat miercuri că va trimite Ucrainei armament și echipamente suplimentare în valoare estimată de 300 de milioane de dolari, concentrând cel mai recent pachet de ajutor militar asupra sistemelor de apărare aeriană pentru a ajuta Kievul să respingă atacurile aeriene rusești.

Ca parte a pachetului, SUA vor furniza Ucrainei, pentru prima dată, rachete AIM-7 aer-aer ghidate prin radar. Nu este clar dacă rachetele aer-aer mai vechi au fost adaptate la avioanele de luptă ucrainene din epoca sovietică sau dacă vor fi folosite împreună cu un sistem terestru.

ȘTIREA INIȚIALĂ

S-a înregistrat o scădere semnificativă a ostilităților pe teren în jurul orașului Bakhmut, pe măsură ce forțele rusești intră și ies prin rotație din zonă, dar bombardamentele continuă neîncetat, spun oficialii ucraineni, scrie CNN.

Serhii Cherevatyi, purtătorul de cuvânt al Grupării de Est a armatei ucrainene, a declarat miercuri că au avut loc doar două sau trei ciocniri în zonă în ultimele două zile. Dar el a spus că rușii își acoperă rotația forțelor cu focuri de artilerie, iar pozițiile ucrainene au fost bombardate de 343 de ori miercuri. La rândul său, focul ucrainean a ucis 78 de ruși și a distrus o varietate de depozite de arme și muniții, a spus el.

Plecarea unităților Wagner și înlocuirea lor cu forțe regulate rusești a continuat, a declarat Cherevatyi.

„Ei încearcă să le desfășoare pe cele dintre cele mai bune unități care au rămas. Unitățile care au luat deja parte la bătălii: unități ale trupelor aeropurtate ale ocupantului, unități de pușcași motorizați. Cu toate acestea, ele sosesc nu în cea mai bună stare moral-psihologică”, a spus Cherevatyi. „Procesul de rotație este încă în curs de desfășurare. Dacă acest lucru i-a întărit sau i-a slăbit, vom vedea în zilele următoare”.

The post LIVE UPDATE. Ziua 463 de invazie rusă. Bombardamentele continuă în jurul orașului Bakhmut, în timp ce confruntările de pe teren se atenuează appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

FOTO|VIDEO. Astronauții SpaceX Dragon s-au întors pe Pământ. Misiunea a fost realizată cu succes Previous post FOTO|VIDEO. Astronauții SpaceX Dragon s-au întors pe Pământ. Misiunea a fost realizată cu succes
VIDEO. Fog-X: Jacheta care se transformă în stație de apă potabilă Next post VIDEO. Fog-X: Jacheta care se transformă în stație de apă potabilă