LIVE UPDATE. Ziua 127 de invazie. Putin afirmă că Rusia va răspunde „cu aceeași monedă” dacă NATO se va instala pe teritoriul Finlandei și Suediei

  • Putin a declarat că Rusia va răspunde „cu aceeași monedă” dacă NATO va instala infrastructuri pe teritoriul Finlandei și Suediei.
  • Putin a fost citat spunând că nu poate exclude faptul că „vor apărea tensiuni” în relațiile Moscovei cu Helsinki și Stockholm din cauza aderării acestora la NATO.
  • Comentariile lui Putin vin la o zi după ce Turcia, aliat al NATO, și-a ridicat dreptul de veto asupra ofertei Finlandei și Suediei de a adera la alianță.

UPDATE ORA 01:00

NATO a catalogat Rusia drept o amenințare la adresa securității sale, în timp ce blocul intenționează să își revizuiască apărarea ca răspuns la războiul din Ucraina.


Un atac cu rachete rusești a ucis miercuri trei persoane și a rănit cinci în orașul portuar Mykolaiv, potrivit autorităților locale, după raidurile de marți, în urma cărora au murit trei persoane, inclusiv o fetiță de șase ani.


Ministerul britanic al Apărării susține că forțele rusești făceau ,,progrese graduale” în ofensiva lor pentru a cuceri orașul Lysychansk.


De asemenea, acesta afirmă că există o posibilitate reală ca racheta rusă care a lovit centrul comercial din Kremenchuk să fi fost destinată unei ținte din apropiere.


Militarii ruși, în special piloții care bombardează obiecte civile în Ucraina, pot fi urmăriți penal

Dificil, dar nu imposibil, a precizat Parchetul General. De foarte multe ori, rușii care comit astfel de infracțiuni cred că pot scăpa de justiție, în special în Ucraina.

,,Dar se pare că nu este cazul. Iar acest lucru este evidențiat de faptul că avem deja 15 prizonieri de război care sunt urmăriți penal în Ucraina. De asemenea, nu se așteptau să fie trași la răspundere pentru crimele lor la un moment dat„, a declarat Iuriy Bilousov, șeful departamentului de război din cadrul Procuraturii Generale a Ucrainei.

Știrea inițială

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat astăzi că Rusia va răspunde cu aceeași monedă” dacă NATO va instala infrastructuri în Finlanda și Suedia, după ce țările nordice au semnat un acord care deschide calea spre aderarea la NATO.

Putin a fost citat de agențiile de știri rusești spunând că nu poate exclude faptul că vor apărea tensiuni” în relațiile Moscovei cu Helsinki și Stockholm din cauza aderării acestora la NATO.

Comentând atacul asupra centrului comercial din orașul ucrainean Kremenciuk, situat în centrul țării, Putin a continuat spunând că Rusia nu lovește ținte civile„, relatează agenția de presă IFAX.

Comentariile lui Putin vin la o zi după ce Turcia, aliat al NATO, și-a ridicat dreptul de veto asupra ofertei Finlandei și Suediei de a adera la alianță, după ce cele trei națiuni au convenit să își protejeze reciproc securitatea.

The post LIVE UPDATE. Ziua 127 de invazie. Putin afirmă că Rusia va răspunde „cu aceeași monedă” dacă NATO se va instala pe teritoriul Finlandei și Suediei appeared first on Aleph News.

Previous post Cod portocaliu de caniculă în nouă judeţe, până vineri. Pentru restul țării, ANM a emis un cod galben de căldură
Next post NATO va crește considerabil numărul militarilor dislocați pe flancul estic