LIVE UPDATE. Ziua 116 de invazie rusă. Ucraina promite victoria asupra Rusiei cu sprijinul UE

UPDATE ORA 01:00

În ultimele zile, cel puțin 7 facilități au fost distruse în Donețk ocupat, unde rușii dețineau stocuri importante de muniție din 2014, a informat site-ul ucrainean InformNapalm, citând sursele sale.

Sursele InformNapalm susțin că depozitele rusești au fost distruse de „lovituri de înaltă precizie” cu 7 focuri care au lovit 7 ținte.

Numai depozitul de muniție distrus din Krasni Luch ocupat avea până la 1 mie de tone de muniție”, precizează InformNapalm.

Potrivit InformNapalm, trupele ruse încearcă să „diminueze succesele forțelor armate ucrainene” trăgând în centrul orașului cu artilerie de calibru mai mic pentru a insufla frica în populația locală și pentru a opri zvonurile despre loviturile de mare precizie ale ucraineanului. Forțele pe depozitele de muniții.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Ucraina promite că va învinge Moscova în timp ce se luptă cu atacurile rusești în apropierea unui oraș cheie din est și mai multe locații au fost atacate cu obuze și rachete.

Țările Uniunii Europene sunt așteptate, la un summit de săptămâna viitoare, să acorde Ucrainei statutul de candidat la UE.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a făcut vineri o vizită surpriză la Kiev și a oferit un antrenament intensificat forțelor ucrainene. Întors în Marea Britanie, el a subliniat necesitatea de a evita „oboseala Ucrainei” după aproape patru luni de război.

Rușii mână înainte centimetru cu centimetru și este vital pentru noi să arătăm ceea ce știm că este adevărat, și anume că Ucraina poate câștiga și va câștiga”, a spus el reporterilor. Important să le arătăm că suntem alături de ei pe termen lung și le oferim rezistența strategică de care au nevoie.”

The post LIVE UPDATE. Ziua 116 de invazie rusă. Ucraina promite victoria asupra Rusiei cu sprijinul UE appeared first on Aleph News.

Previous post STUDIU. De ce câinii îi pot vindeca pe copiii cu autism
Next post În perioada 14 și 19 iunie, are loc cea de-a 6-a ediție a Bucharest Tech Week