LIVE UPDATE. Un an și două zile de la invazia Rusiei. Europa aprobă noi sancțiuni împotriva Rusiei

  • Uniunea Europeană a aprobat, vineri seară, un nou pachet de sancțiuni menite să lovească economia Rusiei pentru invadarea Ucrainei, care a început cu doar un an în urmă.
  • Aceste sancțiuni vor viza în special tehnologii și materiale cu dublă utilizare civilă și militară și mijloace de propagandă și dezinformare, potrivit Președinției suedeze a Uniunii Europene.
  • În urmă cu un an, pe 24 februarie 2022, trupele ruse au pătruns pe teritoriul ucrainean la primele ore ale dimineții, declanșând cel mai grav conflict pe care l-a văzut Europa de la al Doilea Război Mondial.

La un an de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, Uniunea Europeană a aprobat un nou set de sancțiuni împotriva Moscovei, potrivit Le Point Fr.

Uniunea Europeană a aprobat un nou set de sancțiuni care vizează lovirea economiei Rusiei pentru invadarea Ucrainei, anunță președinția suedeză pe contul său de Twitter.

„A trecut un an de la invazia brutală și ilegală a Ucrainei de către Rusia. Astăzi, UE a aprobat un al 10-lea pachet de sancțiuni care include restricții mai dure la exportul de tehnologie și bunuri cu dublă utilizare, măsuri restrictive vizate împotriva persoanelor și entităților care sprijină războiul, difuzează propagandă sau livrează drone folosite de Rusia în război și măsuri împotriva dezinformarii rusești” , a indicat președinția suedeza a Consiliului UE.

În urmă cu un an, pe 24 februarie 2022, trupele ruse au pătruns pe teritoriul ucrainean la primele ore ale dimineții, declanșând cel mai grav conflict pe care l-a văzut Europa de la al Doilea Război Mondial.

The post LIVE UPDATE. Un an și două zile de la invazia Rusiei. Europa aprobă noi sancțiuni împotriva Rusiei appeared first on Aleph News.

Previous post Ion Cristoiu, despre scandalul Bîstroe: Iohannis, Aurescu, Ciolacu, toţi ştiu că a avut loc adâncirea canalului, cu aprobarea tacită a Comisiei Europene
Next post Berlinale: Documentarul „On the Adamant” câștigă Ursul de Aur