LIVE UPDATE. Invazie în Ucraina, ziua 368. Zelenski califică drept „puternic” noul pachet de sancțiuni ale UE împotriva Rusiei

  • Zelenski a declarat că cel de-al zecelea pachet de sancțiuni al UE va da o lovitură semnificativă întreprinderilor rusești.
  • Pachetul, aprobat vineri de UE, include măsuri restrictive împotriva persoanelor și entităților care susțin războiul, răspândesc propagandă sau livrează drone folosite de Rusia în război.
  • Ce include acest pachet, aprobat vineri de UE.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă că cel de-al zecelea pachet de sancțiuni al Uniunii Europene va da o lovitură semnificativă întreprinderilor rusești, scrie CNN.

Acum, în cel de-al 10-lea pachet de sancțiuni sunt noi pași de sancțiuni, puternici, împotriva industriei de apărare și a sectorului financiar al statului terorist și împotriva propagandiștilor care au înecat societatea rusă în minciuni și încearcă să-și răspândească minciunile în întreaga lume” , a declarat Zelenski în discursul său nocturn. Cu siguranță nu vor reuși” .

Pachetul, pe care UE l-a aprobat vineri, include:

  • Măsuri restrictive specifice împotriva persoanelor și entităților care sprijină războiul, răspândesc propagandă sau livrează drone folosite de Rusia în război.
  • Măsuri împotriva dezinformării rusești.
  • Restricții mai stricte la export în ceea ce privește tehnologiile cu dublă utilizare și tehnologiile avansate.
  • Sancțiunile vor continua să fie introduse, a declarat Zelenski.

El a adăugat că guvernul ucrainean lucrează pentru a extinde sancțiunile globale și, în special, europene la industria nucleară rusă, Rosatom, la toți cei implicați în programul de rachete și șantajul nuclear al statului terorist”.

Partenerii – Statele Unite, Marea Britanie – au făcut deja pași relevanți. Așteptăm pașii corespunzători din partea Uniunii Europene” , a spus el.

The post LIVE UPDATE. Invazie în Ucraina, ziua 368. Zelenski califică drept „puternic” noul pachet de sancțiuni ale UE împotriva Rusiei appeared first on Aleph News.

Previous post Fiecare familie din România este datoare cu 24.000 de euro. Cum arată datoria publică explicată pe înțelesul tuturor
Next post Soldații ruși îi trimit o înregistrare video lui Putin în care se plâng că „au fost trimiși la măcel”