LIVE UPDATE. 428 zile de invazie rusă. Zelenski: Am reuşit să readucem în Ucraina încă 44 de persoane aflate în captivitate la ruşi

  • Zelenski, a declarat că alte 44 de persoane aflate în captivitate la ruşi au fost readuse în Ucraina, între care doi civili.
  • Numărul total al ucrainenilor eliberaţi din captivitatea rusească se ridică la 2.279, de când a început războiul.
  • Preşedintele Ucrainei a mai spus că a discutat cu directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) Rafael Grossi.

UPDATE ORA 03.00

Diplomați expulzați: Zece diplomați care lucrau la ambasada Norvegiei la Moscova au fost sfătuiți să părăsească Rusia, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Ministerului norvegian al Afacerilor Externe. Potrivit purtătorului de cuvânt, Oslo consideră că gestul Moscovei este o reacție la expulzarea de către Norvegia a 15 lucrători ai ambasadei ruse la începutul acestei luni, sub acuzația de spionaj.

UPDATE ORA 02.00

Submarinele rusești: Patrulele submarinelor rusești au crescut în tot Oceanul Atlantic, în ciuda conflictului în curs de desfășurare din Ucraina, potrivit generalului Cavoli.

UPDATE ORA 01.00

Jurnalist ucrainean ucis: Un jurnalist ucrainean care lucra ca agent de fixare pentru ziarul italian La Repubblica a fost ucis miercuri într-un presupus atac rusesc la Kherson, care l-a rănit pe colegul său italian, potrivit oficialilor ucraineni. Ministrul italian de externe Antonio Tajani a descris anterior incidentul ca fiind un atac cu dronă, dar primul adjunct al șefului consiliului regional din Kherson, Iurii Sobolievskyi, a declarat pentru CNN că autoritățile din Kherson încearcă încă să stabilească circumstanțele exacte ale atacului.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că alte 44 de persoane aflate în captivitate la ruşi au fost readuse în Ucraina, între care doi civili, astfel că numărul total al ucrainenilor eliberaţi din captivitatea rusească se ridică la 2.279, de când a început războiul, scrie The Telegraph.

El s-a referit şi la discuţiile cu preşedintele chinez Xi Jinping, afirmând: ,,Acum există oportunitatea de a da un nou impuls relaţiilor noastre – Ucraina şi China. Există oportunitatea de folosi influenţa politică a Chinei pentru a restabili puterea principiilor şi regulilor pe care pacea ar trebui să se bazeze” .

El a explicat că sunt categorii de prizonieri a căror readucere în ţară este dificilă, între care şi civilii.

El a adăugat că a discutat cu preşedintele Chinei, fiind o discuţie ,,lungă şi destul de raţională” .

El a menţionat că a auzit de la liderul chinez cuvinte de sprijin pentru iniţiativa cerealelor de la Marea Neagră.

Zelenski a menţionat că a participat la o conferinţă de la Roma dedicată reconstrucţiei Ucrainei, dar şi că a avut o discuţie separată cu premierul italian Giorgia meloni, principala temă vizând cooperarea în domeniul apărării şi sprijinul pentru luptătorii ucraineni.

Preşedintele Ucrainei a mai spus că a discutat cu directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) Rafael Grossi.

The post LIVE UPDATE. 428 zile de invazie rusă. Zelenski: Am reuşit să readucem în Ucraina încă 44 de persoane aflate în captivitate la ruşi appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 427 zile de invazie rusă. Doi morți și zece răniți în urma atacului forțelor rusești asupra unui muzeu ucrainean
Next post FOTO. Cum să ștergi definitiv istoricul de căutare Google. Există o setare ascunsă pe care nu trebuie să o ratezi