LIVE UPDATE. 424 zile de invazie rusă. Zelenski spune că este „esențial” ca Rusia să fie împiedicată să eludeze sancțiunile

  • Zelenski a declarat sâmbătă că eliminarea tuturor posibilităților Rusiei de a eluda sancțiunile impuse împotriva ei reprezintă o sarcină cheie pentru toți cei care doresc ca războiul să se încheie.
  • Liderul de la Kiev a precizat că sâmbătă au intrat în vigoare trei noi măsuri de sancționare care îi vizează pe cei care investesc în agresiunea rusă și o susțin.
  • Zelenski a menționat, de asemenea, importanța adoptării unor măsuri restrictive globale împotriva industriei nucleare ruse.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă că eliminarea tuturor posibilităților Rusiei de a eluda sancțiunile impuse împotriva ei reprezintă o sarcină cheie pentru toți cei care doresc ca războiul să se încheie cât mai curând posibil, scrie Ukrainska Pravda.

„Pachetele noastre de sancțiuni sunt elaborate cu atenție, mai ales în ceea ce privește sincronizarea lor cu partenerii noștri. Aceasta este o sarcină cheie comună pentru noi toți, pentru absolut toți cei care doresc un sfârșit mai rapid al războiului, o victorie mai rapidă pentru noi. Sarcina este de a elimina orice oportunitate pentru Rusia de a eluda sancțiunile. Fiecare schemă rusă care face posibilă ocolirea sancțiunilor prelungește războiul, oferă agresorului noi oportunități” , a spus liderul ucrainean, în discursul său video de seară, adresat națiunii.

„În consecință, cu cât mai dur este regimul de sancțiuni împotriva Rusiei, cu cât sunt mai multe restricții împotriva statului terorist și a tuturor persoanelor aferente, restricții impuse împotriva întregii economii ruse de război, cu atât mai aproape este, prin urmare, sfârșitul agresiunii. Și le sunt recunoscător tuturor celor care înțeleg acest lucru în întreaga lume” , a adăugat Zelenski.

Liderul de la Kiev a precizat că sâmbătă au intrat în vigoare trei noi măsuri de sancționare care îi vizează pe cei care investesc în agresiunea rusă și o susțin.

„În primul și în cel mai important rând, este vorba de un alt pachet de sancțiuni împotriva firmelor rusești din industria de apărare care aprovizionează armata teroristă. De data aceasta, 322 de companii au fost adăugate pe listele de sancțiuni: producători de arme, de componente ale acestora și așa mai departe. Celelalte două liste includ persoane fizice și entități juridice care îi ajută pe ruși să ocolească sancțiunile împotriva lor, întrețin proprietățile criminalilor de război sau sunt implicate în distrugerea libertății atât pe teritoriul Rusiei însăși, cât și pe teritoriul nostru” , a mai declarat el.

Zelenski a menționat, de asemenea, importanța adoptării unor măsuri restrictive globale împotriva industriei nucleare ruse.

„Această industrie nu numai că generează fonduri pentru bugetul agresorului, dar ajută și la crearea dependenței altor state – pe teritoriul cărora sunt implementate așa-numitele proiecte nucleare «energetice» ale Rusiei. Orice formă de energie este o armă pentru Kremlin. Pentru ei, și energia nucleară este o armă. Și, apropo, este exact ceea ce se întâmplă la centrala nucleară din Zaporojie, pe care Rusia o folosește ca armă pentru a șantaja lumea. (Rusia) folosește posibilitatea unui dezastru nuclear drept șantaj” , a mai afirmat liderul ucrainean.

Anterior în cursul zilei de sâmbătă, Zelenski a semnat două decrete prin care a impus sancțiuni împotriva a sute de persoane fizice și juridice din Rusia, inclusiv împotriva Partidului Comunist al Federației Ruse, a Comitetului Central al Partidului Comunist al Federației Ruse și a Partidului Liberal Democrat din Rusia.

The post LIVE UPDATE. 424 zile de invazie rusă. Zelenski spune că este „esențial” ca Rusia să fie împiedicată să eludeze sancțiunile appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 423 zile de invazie rusă. Ministerul rus de Externe afirmă că declarațiile NATO privind aderarea Ucrainei la alianță sunt „periculoase”
Next post VIDEO. Cinci rachete rusești au lovit orașul ucrainean Harkov și împrejurimile acestuia