LIVE UPDATE. 416 zile de invazie rusă. 8 persoane au fost ucise și 21 rănite într-un atac cu rachete în orașul Sloviansk, în estul Ucrainei

  • Un atac cu rachete rusești asupra unui bloc de apartamente a ucis cel puțin opt persoane și a rănit 21 vineri la Sloviansk, un oraș din estul Ucrainei.
  • Rachetele au lovit zone rezidențiale și „clădiri civile obișnuite” , potrivit lui Zelenski.
  • Președintele a declarat că atacul este doar un alt exemplu al brutalității Rusiei în timpul invaziei sale.

O lovitură de rachetă rusă asupra unui bloc de apartamente a ucis cel puţin opt persoane şi a rănit 21 vineri la Sloviansk, un oraş din estul Ucrainei, a anunţat guvernatorul local, avertizând că ar putea exista oameni îngropaţi sub dărâmături, scrie CNN.

Autoritățile ucrainene au actualizat bilanțul loviturilor cu rachete rusești în orașul Sloviansk din estul țării, iar șeful administrației militare din regiunea Donețk precizând că opt persoane au fost ucise și 21 rănite.

Cel puțin șapte locații au fost lovite de rachete sol-aer S-300, pe care Rusia le-a folosit adesea pentru a lovi ținte terestre, a declarat Pavlo Kirilenko pentru televiziunea națională ucraineană.

„Se confirmă că șapte rachete S-300 au fost lansate asupra clădirilor cu mai multe apartamente” , a spus el.

„Un băiețel a fost scos din dărâmături în fața ochilor mei, în timp ce era încă în viață. Din păcate, a murit în ambulanță”, a spus Kirilenko.

„Atacul de astăzi asupra orașului Sloviansk a fost unul dintre cele mai masive de la începutul acestui an”, a declarat șeful administrației militare a orașului Sloviansk, Vadym Liakh. „Au fost mai multe lovituri asupra diferitelor cartiere ale orașului” .

Rachetele au lovit zone rezidențiale și „clădiri civile obișnuite”, potrivit președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

„Oamenii se află sub dărâmături. Se face totul pentru a-i salva, se face totul pentru a-i salva pe răniți”, a declarat Zelenski în discursul său nocturn.

Președintele a declarat că atacul este doar un alt exemplu al brutalității Rusiei în timpul invaziei sale.

„Statul malefic își demonstrează încă o dată esența. Pur și simplu ucide oameni în plină zi. Ruinând, distrugând toată viața” , a scris Zelenski, care a precizat „nu vom lăsa nici un inamic nepedepsit” .

The post LIVE UPDATE. 416 zile de invazie rusă. 8 persoane au fost ucise și 21 rănite într-un atac cu rachete în orașul Sloviansk, în estul Ucrainei appeared first on Aleph News.

Previous post Un autor regal presupune de ce Meghan Markle a ratat încoronarea regelui Charles al III-lea
Next post Bali ia în calcul impunerea unei taxe după ce turiștii cu „comportament obraznic” au încălcat obiceiurile locale