LIVE UPDATE. 406 zile de invazie rusă. Avocații lui Evan Gershkovich au putut să-l viziteze pe reporterul The Wall Street Journal

  • WSJ a declarat că reporterul său Evan Gershkovich a putut să se întâlnească marți cu avocații săi.
  • Conform legislației ruse, inculpaților li se garantează un avocat al apărării și contact regulat cu echipa sa juridică.
  • Guvernul SUA a cerut eliberarea imediată a jurnalistului.

UPDATE ORA 04.00

Reuters relatează că cetățenii din Sankt Petersburg, orașul rus cel mai apropiat de Finlanda, și-au acuzat vecinul că le-a întors spatele aderând la alianța militară vestică NATO, urmând linia guvernului lor că aderarea a fost un act ostil.

UPDATE ORA 03.00

Serghei Şoigu, ministrul rus al apărării, a declarat că aderarea Finlandei a crescut riscurile unui conflict mai larg.

Finlanda a devenit al 31-lea membru al NATO după ce ministrul său de externe, Pekka Haavisto, a semnat un document de aderare și l-a înmânat secretarului de stat al SUA, Antony Blinken, la o ceremonie la Bruxelles.

UPDATE ORA 02.00

Un soldat ucrainean spune că terenul înalt la vest de Bahmut rămâne ferm în mâinile Ucrainei

Un soldat ucrainean care slujește în zona Bahmut de multe săptămâni a declarat pentru CNN că orașul Chasiv Yar – pe un teren înalt la vest de oraș – este ferm în mâinile ucrainene.

Soldatul, cu care CNN a vorbit în trecut, face parte din a 46-a brigadă separată de aeromobile. El a spus că Chasiv Yar, un oraș de câteva mii de locuitori înainte de război, „este înălțimea dominantă deasupra zonei din jurul său. Aceasta înseamnă un avantaj pentru conducerea focului, în special cu artileria. Prin urmare, orașul are o importanță deosebită pentru ambele părți.”

El a spus că forțele ruse nu au putut trece prin apărarea ucraineană la sud-est de Chasiv Yar (în jurul lui Ivanivske).

UPDATE ORA 01.00

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că a purtat o conversație telefonică cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski marți, înaintea vizitei sale în China de miercuri.

Ucraina va fi un „temă important” al întâlnirilor sale cu președintele chinez Xi Jinping și premierul Li Qiang, a spus von der Leyen într-un tweet.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Wall Street Journal a declarat că reporterul său Evan Gershkovich a putut să se întâlnească marți cu avocații săi, scrie CNN.

Conform legislației ruse, inculpaților li se garantează un avocat al apărării și contact regulat cu echipa sa juridică. Dar autoritățile ruse împiedică uneori accesul și îngreunează comunicațiile.

Guvernul SUA a cerut eliberarea imediată a jurnalistului. Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat reporterilor că dosarul lui Gershkovich este „o prioritate pentru acest președinte. Este o prioritate pentru Consiliul Naţional de Securitate. Este o prioritate pentru Departamentul de Stat. ”

WSJ a a menționat: ,,Avocații lui Evan au putut să se întâlnească astăzi cu el în închisoare. Aceștia au spus că starea de sănătate a lui Evan este bună și că acesta este recunoscător pentru sprijinul din întreaga lume. Suntem alături de Evan și continuăm să cerem eliberarea sa imediată” .

Wall Street Journal a numit arestarea lui Gershkovich „un afront vicios la adresa presei libere” și a spus că aceasta „ar trebui să stimuleze indignarea tuturor oamenilor și guvernelor libere, din întreaga lume. Nici un reporter nu ar trebui să fie reținut pentru simplul fapt că își face treaba” .

Redactorul-șef al WSJ, Emma Tucker , a afirmat că Gershkovici «făcea ceea ce fac jurnaliștii – punea întrebări și oferea o relatare de martor ocular în regiune pentru a ajuta la menținerea lumii bine informate»” .

,,Închisoarea sa este complet nejustificată și reprezintă un atac la adresa presei libere. Facem tot ce ne stă în putință pentru a-l aduce pe Evan acasă în siguranță și nu ne vom odihni până când nu se va vedea cu familia sa. „

Wall Street Journal a numit arestarea lui Gershkovich „un afront vicios la adresa presei libere” și a spus că aceasta „ar trebui să stimuleze indignarea tuturor oamenilor și guvernelor libere, din întreaga lume. Nici un reporter nu ar trebui să fie reținut pentru simplul fapt că își face treaba” .

The post LIVE UPDATE. 406 zile de invazie rusă. Avocații lui Evan Gershkovich au putut să-l viziteze pe reporterul The Wall Street Journal appeared first on Aleph News.

Previous post Donald Trump a primit aproape 122.000 de dolari din onorariile avocatului lui Stormy Daniels
Next post Emma, soția lui Bruce Willis, laudă relația acestuia cu Demi Moore: „Mi-au plăcut împreună”