LIVE UPDATE. 365 zile de invazie. Olena Zelenska cere ca Rusia să răspundă pentru încălcări ale drepturilor omului

  • Olena Zelenska pledează la ONU pentru un tribunal special, astfel încât o „agresiune” precum invazia rusă a țării sale „să nu se mai repete” .
  • Mesajul video a fost difuzat la un eveniment privind respectarea drepturilor omului în conflict.
  • Zelenska a vorbit despre bombardamentele împotriva civililor, violuri precum şi deportarea a 16.000 copii în Rusia.

Prima Doamnă a Ucrainei Olena Zelenska a cerut miercuri ca Rusia să fie trasă la răspundere pentru încălcări ale drepturilor omului în războiul din Ucraina, într-o intervenţie video la Naţiunile Unite, relatează Le Monde.

,,Victoria Ucrainei va însemna victoria drepturilor omului asupra fărădelegii, torturii şi distrugerii. Prin urmare, dreptate pentru Ucraina înseamnă dreptate pentru întreaga lume” , s-a adresat soţia preşedintelui Volodimir Zelenski delegaţilor ONU.

Mesajul video a fost difuzat la un eveniment privind respectarea drepturilor omului în conflict. În cursul zilei, Adunarea Generală se va reuni la New York pentru a marca un an de la invadarea Ucrainei de către Rusia.

Zelenska a vorbit despre bombardamentele împotriva civililor, violuri precum şi deportarea a 16.000 copii în Rusia.

The post LIVE UPDATE. 365 zile de invazie. Olena Zelenska cere ca Rusia să răspundă pentru încălcări ale drepturilor omului appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 364 zile de invazie. Rusia spune că va respecta plafoanele de armament din cadrul tratatului privind armele nucleare, deși și-a suspendat participarea
Next post Un studiu de la Harvard de 85 de ani a descoperit lucrul nr. 1 care ne face fericiți în viață: Ne ajută să „trăim mai mult”