LIVE UPDATE. 363 zile de invazie. „Un pistol are nevoie de un glonț”: Cel mai înalt diplomat UE subliniază importanța creșterii livrărilor de muniții către Ucraina

  • Pentru a contracara un număr tot mai mare de trupe rusești, Ucraina are nevoie de mai multă muniție, a declarat șeful politicii externe a Uniunii Europene, Josep Borrell.
  • Cel mai bun mod de a trimite rapid muniție în Ucraina este de a împărți stocurile existente ale armatei europene, a spus el.
  • Borrel a mai spus că un al zecelea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei a fost de asemenea discutat la o reuniune a miniștrilor de externe ai UE.

Pentru a contracara un număr tot mai mare de trupe rusești, Ucraina are nevoie de mai multă muniție, pe lângă alte promisiuni de sprijin militar din partea aliaților, a declarat șeful politicii externe a Uniunii Europene, Josep Borrell.

Rusia mobilizează în Ucraina aproape de două ori mai mulți soldați decât la începutul războiului”, adăugând că următoarele săptămâni vor fi cruciale, a spus el, potrivit CNN.

Armata ucraineană are nevoie urgentă de cantități mari de muniție pentru a contracara agresiunea rusă”, a spus Borrell. O armă are nevoie de un glonț. Pentru asta, timpul este esențial. Viteza înseamnă vieți. Trebuie să răspundem rapid. Nu doar mai mult sprijin, ci să îl furnizăm mai repede”, a adăugat Borrell.

Cel mai bun mod de a trimite rapid muniție în Ucraina este de a împărți stocurile existente ale armatei europene, astfel încât să nu se piardă timp așteptând ca acestea să fie produse, a spus el.

Trebuie să folosim ceea ce a fost deja produs și stocat, sau ceea ce a fost deja contractat și va fi produs în zilele următoare. Prioritatea trebuie să fie acordată proviziilor pentru armata ucraineană, în măsura în care putem”, a spus el.

Borrel a mai spus că un al zecelea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei a fost de asemenea discutat la o reuniune a miniștrilor de externe ai UE care a avut loc luni la Bruxelles, anunțând că acestea au fost prezentate sub forma unui regulament pentru a fi aprobate de Consiliu”, ceea ce ar trebui să se întâmple în următoarele ore, sau în următoarele zile”.

The post LIVE UPDATE. 363 zile de invazie. „Un pistol are nevoie de un glonț”: Cel mai înalt diplomat UE subliniază importanța creșterii livrărilor de muniții către Ucraina appeared first on Aleph News.

Previous post Primarul Kievului lansează un avertisment nuclear dur pentru „toți cei de pe planeta noastră”
Next post Cum ar putea fi legat sughițul de un accident vascular cerebral sau de cancer – semne și simptome la care trebuie să fii atent